jídlo

Z Tábora dělá ráj gastronomie a pomáhá farmářům. Nešel jsem do toho zbohatnout, říká

Z Tábora dělá ráj gastronomie a pomáhá farmářům. Nešel jsem do toho zbohatnout, říká

Jan Čulík vede v rodném Táboře vinný bar a pivnici, chystá pekárnu a suroviny kupuje od malých farmářů, aby přispěl ke zlepšení stavu české krajiny.
Nejlepší pizza v pražských Nuslích? Peče ji Ital v přenosné troubě, Hawai ale nedělá

Nejlepší pizza v pražských Nuslích? Peče ji Ital v přenosné troubě, Hawai ale nedělá

Francesco Gallucci si v Praze loni otevřel bistro Le Pizze di Frankie. Těsto na pizzu podle něj reaguje i na počasí a nechává ho odpočívat dva dny.
Zmrzlináři ze vsi Lipůvka vyrábí nejlepší zmrzlinu v Česku, jezdí na ni celá Morava
2:24

Zmrzlináři ze vsi Lipůvka vyrábí nejlepší zmrzlinu v Česku, jezdí na ni celá Morava

V Lipůvce na Blanensku mají atrakci, na kterou se sjíždí lidé z celé Moravy - domácí řemeslnou zmrzlinu od kamarádů Tomáše Mrkose a Ivo Nádeníčka.
Smažák k české duši sedí, je to národní jídlo, tvrdí Brňačky. A vědí, kde je nejlepší

Smažák k české duši sedí, je to národní jídlo, tvrdí Brňačky. A vědí, kde je nejlepší

Jedni jej milují, pro druhé je symbolem nezdravého jídla a z českých jídelníčků by jej vymazali.
Zdání klame. Mistrovsky naaranžované předměty odhalí až použití nože
3:09

Zdání klame. Mistrovsky naaranžované předměty odhalí až použití nože

Dáte si ke kávě pantoflíček nebo toaletní papír? Šéfcukrářka Tuba Geckilová dokáže upéct třeba i čistič toalety.
Které jídlo je nejlepší k šampaňskému? Ředkvičky, tvrdí francouzský chemik

Které jídlo je nejlepší k šampaňskému? Ředkvičky, tvrdí francouzský chemik

"Ředkvičky a šampaňské je prostě perfektní kombinace," potvrzuje Didier Depond, výrobce šampaňského značky Delamotte.
Michelinskou hvězdu obhájily La Degustation a Field. Ve výběru zůstává Divinis i Eska

Michelinskou hvězdu obhájily La Degustation a Field. Ve výběru zůstává Divinis i Eska

Prestižní gastronomický průvodce Michelin zveřejnil výběr nejlepších restaurací. Hvězdičku obhájily pražské restaurace La Degustation i Field.
Michelinský šéfkuchař v době pandemie rozváží jídlo, za menu si účtuje 1500 korun

Michelinský šéfkuchař v době pandemie rozváží jídlo, za menu si účtuje 1500 korun

Guy Savoy během pandemie servíruje své speciality v rámci speciálního rozvozu jídla. Za tříchodové menu si účtuje 55 eur.
Ústa na dálkové ovládání. Vědci vyvinuli otevírací roušku pro bezpečné stravování
0:57

Ústa na dálkové ovládání. Vědci vyvinuli otevírací roušku pro bezpečné stravování

Rouška se při jedení otevírá a zavírá automaticky a prodávat by se mohla za zhruba 72 korun.
Žena v obchodě kašlala na potraviny. Řetězec je vyhodil, škody sahají do statisíců

Žena v obchodě kašlala na potraviny. Řetězec je vyhodil, škody sahají do statisíců

Řetězec neměl jinou možnost než všechno kontaminované jídlo vyhodit, přestože jeho spolumajitel nevěří, že by výtržnice byla nakažená koronavirem.
Výživová poradkyně: Zavřít se doma nestačí. Vařte kvalitní jídla a choďte do přírody

Výživová poradkyně: Zavřít se doma nestačí. Vařte kvalitní jídla a choďte do přírody

Vyvarovat se panice, zdravě jíst, hýbat se a pozitivně myslet. To je základ zdravého ducha ve zdravém těle, myslí si Margit Slimáková.
Pražská čokoláda chutná i Japoncům. Je mýtus, že se po ní kazí zuby, tvrdí výrobci
2:08

Pražská čokoláda chutná i Japoncům. Je mýtus, že se po ní kazí zuby, tvrdí výrobci

Petr Kovařík a Silvie Steinerová se svou značkou prémiové čokolády boří mýty, které o oblíbené pochutině panují. Třeba ten, že tmavší bývá vždy lepší.
První čínská restaurace v Praze vařila vlaštovčí hnízda. Chodil tam Gott i Werich
2:13

První čínská restaurace v Praze vařila vlaštovčí hnízda. Chodil tam Gott i Werich

Známý kuchař Vladimír Suchý vzpomíná na legendární podnik, který sídlil na pražské adrese Vodičkova 19. Vařil v něm deset let.
Burger King se chlubí plesnivým jídlem. Je to krása bez konzervantů, tvrdí
0:45

Burger King se chlubí plesnivým jídlem. Je to krása bez konzervantů, tvrdí

Burger Whopper neobsahuje umělá barviva, dochucovadla ani konzervanty. V krátkém spotu jídlo během 34 dnů zplesniví.
Pravidelný půst může vést k dlouhověkosti, stačí 18 hodin nejíst, naznačují výzkumy

Pravidelný půst může vést k dlouhověkosti, stačí 18 hodin nejíst, naznačují výzkumy

Při takzvaném přerušovaném půstu se člověk v konkrétních hodinách či dnech úplně zdrží jídla a v jiných se omezovat nemusí.
Cajthamlová: Dneska každý hubne, vlastním zdravím se řídí málokdo. Chybí sebereflexe

Cajthamlová: Dneska každý hubne, vlastním zdravím se řídí málokdo. Chybí sebereflexe

Adventní večírky se mohou snadno zvrhnout v celoměsíční hédonismus, který pak končí zarputilými předsevzetími, to je ale špatně, tvrdí lékařka.
Urbanistka: Jídla ani půdy si nevážíme. Jsme politická zvířata bez vazeb na přírodu

Urbanistka: Jídla ani půdy si nevážíme. Jsme politická zvířata bez vazeb na přírodu

Potřebujeme vyrovnat vztah mezi venkovem a městem. Lidé nevědí, odkud co pochází, ztratili konexe se svým zdrojem života, míní urbanistka Steelová.
Pokračovat