reklama
jídlo
Víc než jen pivo, guláš a svíčková. Tajemství české kuchyně je jinde
Petra Tajovský Pospěchová nedávno vydala encyklopedii chutí celého Česka. Kromě průvodce po tradičních jídlech v sobě snoubí také nevšední bedekr.
Kam na nejlepší hot dog ve Vsetíně? Do ukrajinského bistra Frank
Když Vadim Naumovich popisuje ingredience a přípravu valašského a ukrajinského hot dogu, zní to jako poezie. Před měsícem otevřel vlastní bistro.
Bratři otevřeli bistro na sídlišti. Na poctivý fast food k nim chodí ajťáci i babičky
Prohlédnout si
20 fotografií
Z mastného stánku pod Bezdězem udělali oázu mlsných turistů. Z nevěstince zas penzion
Prohlédnout si
20 fotografií
V šumavském kempu vaří šneky i žáby. Utopenci mají v Divokým bistru utrum
Prohlédnout si
20 fotografií
Korporátu už měli dost, teď jsou z manažerů zmrzlináři. Zkoušeli pivní i parmazánovou
Prohlédnout si
20 fotografií
Hosty krmí luxusem a zlatem. Čech, který vařil královně, otevřel podnik pro každého
Prohlédnout si
20 fotografií
Vyhrál gastroolympiádu s bramborovým trdelníkem. Soutěži jsem obětoval vše, říká
Dominik Unčovský si prošel známými českými podniky, horskými hotely i stáží v Indii. Před týdnem vyhrál národní kolo prestižní soutěže Bocuse d'Or.
Margarín je hnus, měli bychom ho zakázat, vyzval šéfkuchař. Na máslo nedá dopustit
Margarín je průmyslový, trvanlivý produkt plný soli a tuku. Je jen o dva stupínky méně škodlivý než plasty," varuje britský šéfkuchař James Martin.
Montoval motorky, dnes vaří z pampelišek. Jeho celerový tatarák ocenil i Pohlreich
Prohlédnout si
23 fotografií
Když jim nechutná, ať nechodí. Vařím skvěle, říká michelinský kuchař Sabatelli
Angelo Sabatelli je dlouholetý držitel michelinské hvězdy. Miluje experimentální pojetí tradičních jihoitalských jídel a Prahu.
Upéct chleba je umění, lidé si rádi připlatí, tvrdí Islanďané. Chodí k nim celá Praha
Prohlédnout si
15 fotografií
Přehled
"Vždyť se to ještě hýbe..." Nejhorší jídlo světa je z Ruska, v žebříčku jsou i Češi
Uživatelé gastronomického průvodce Taste Atlas hodnotí jídla, která vyzkoušeli na cestách. Podívejte se na 35 pokrmů, které dopadly nejhůř.
Plzeň za 29 korun a pořádné omáčky. Máme stále plno, říká šéfkuchař podniku na Andělu
Prohlédnout si
28 fotografií
Jak připravit sushi a stát se gejšou. Seriál na Netflixu hledá kouzlo všedního dne
Prohlédnout si
12 fotografií
Jak se mlsalo za první republiky. Lahůdkářství a cukrárny nabízely chlebíčky i ananas
Prohlédnout si
45 fotografií
Maraton pečení je český unikát. Mamince cukroví zbylo i na Velikonoce, říká Fabešová
"Při pečení s dětmi jsem na pořádek v kuchyni rezignovala a už se o něj ani nesnažím," přiznává ve vánočním rozhovoru cukrářka Iveta Fabešová.
Podniky v Praze jsou drahé, říká duo, které do nich vodí turisty. Teď otevře vlastní
Manželé Jan Valenta a Zuzana Daňková, známí jako Taste of Prague, dnes patří mezi gastronomické guru a jejich tipy sledují desítky tisíc lidí.
Japonské pekařství prodalo omylem plastové imitace zákusků. Prodavač je nepoznal
Plastové pečivo vypadalo tak věrohodně, že ani zaměstnanec pekařství nepoznal, že jde o napodobeniny.
Brňané získali gastronomického Oscara za ryby. "Ocenění nás vystřelilo z bot," říkají
Klára a Stanislav Trnečkovi si po několikaletém pobytu na Islandu založili vlastní podnikání a v centru Brna udí ryby studeným kouřem.
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama
reklama