reklama
jídlo
"Ruce sáhnou po čokoládě dřív, než si to uvědomíme." Odbornice radí, jak to zkrotit
Emoční jedení nemá s hladem nic společného. Zjistěte, proč saháte po jídle při stresu a jak získat kontrolu zpět.
Cukrovka mu změnila život. Raději z ní udělal úspěšný podcast, než aby se litoval
Honza žije s cukrovkou od 18 let. Místo stěžování si z ní vytvořil podcast a ukazuje, že nemoc nemusí omezovat život a že diabetes není stigma.
S přerušovaným půstem jsme se mýlili? Mýty a fakta, která vás možná překvapí
Co o půstu ukázal nový průzkum? Pochopili jsme tento způsob stravování špatně?
"Pohlreich by se oběsil." Retro bufet vaří podle starých norem a dělá kuře s broskví
Prohlédnout si
29 fotografií
Vyřadili z jídelníčku uzeniny a kolu. Reakce lidského mozku překvapila i odborníky
Nový výzkum z americké univerzity Virginia Tech ukázal, že ultrazpracované masné výrobky a slazené nápoje nejvíc poškozují mozkové funkce.
"Milá mami, máme se dobře." Rodina objevila na pláži dopisy z první světové války
Našli láhev s vzkazem z první světové války. Dopisy dvou vojáků po 109 letech odhalují zapomenutý příběh. Pro koho byly napsané a co v nich bylo?
„Nevím, kde jsem se nakazil.“ Žloutenka není nemoc bezdomovců, 10 rad, jak se chránit
Hepatitida A neboli žloutenka se šíří i mezi běžnými lidmi. Poznejte příznaky, rizika a jak se chránit očkováním a správnou hygienou.
Proč roste počet lidí s demencí? Důvod je překvapivě jednoduchý
Demence se stává běžnou součástí stáří a v budoucnu bude lidí s touto nemocí přibývat. Důvod? Na první pohled možná překvapivě pozitivní.
Denně sníte o 500 kalorií víc. Ne cukr nebo tuky, skrytý viník čeká i ve vaší kuchyni
Vědec zjistil, že lidé, kteří konzumují ultrazpracované potraviny, snědí denně v průměru o 500 kalorií více než ti, kteří se stravují přirozeně.
Smažený langoš mění v Praze v zážitek. Sladké i slané verze přepisují pravidla hry
Prohlédnout si
32 fotografií
Cukr nás karamelizuje zevnitř, urychluje stárnutí. Snadný test ukáže, jak na tom jste
Dobrou zprávou je, že glykační stárnutí lze zpomalit. Základem je omezit jednoduché cukry a potraviny s vysokým glykemickým indexem.
Jídla z pekla, nebo nebe? Stoleté vejce či Hákarl aneb šokující delikatesy světa
Prohlédnout si
18 fotografií
Omega 3 jako klíč ke zdraví mozku i srdce. Jak poznat, že jich máte dostatek?
Omega-3 mastné kyseliny hrají zásadní roli v řadě tělesných funkcí. Proč je jejich příjem důležitější, než si možná myslíte?
Nudle v Brně: žádná obsluha, jídlo z pytlíku, zážitek ze seriálu. A přece je plno
Prohlédnout si
19 fotografií
Zářila na internetu, pak se po ní slehla zem. Jaký život vede Tereza Hodanová dnes?
Prohlédnout si
22 fotografií
"A kurýři nebudou mít co žrát." V pražském Karlíně začnou jídlo rozvážet roboti
V Karlíně se už brzy začnou prohánět malí roboti, kteří sami rozváží jídlo. Chytrý způsob doručování už dostal zelenou od dopravní komise Prahy 8.
Historie a vášeň v půllitru. V Praze se pivo mění v zážitek a spojuje lidi i příběhy
Prohlédnout si
26 fotografií
Adéla se chtěla najíst sama. Tak vymyslela pomůcku, která pomáhá lidem s handicapem
Devatenáctiletá Adéla z Jedličkova ústavu navrhla s přáteli pomůcku, která postiženým vrací samostatnost při jídle. Vidlík ocenili i v soutěži.
Žádná exotika ani plevel. Češi neprávem přehlíží poklad mezi bylinkami
Jedna z nejzdravějších rostlin světa vám totiž možná roste přímo doma - a vy ji klidně můžete považovat za obyčejný plevel.
Matka s dcerou měsíc nejedly průmyslově zpracované potraviny. Co se stalo, nečekaly
Chtěly zjistit, zda je vůbec možné jíst jen skutečné potraviny a jaký to bude mít vliv na jejich život. Výsledek experimentu je zcela změnil.
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama