reklama
jídlo
Bistro u zatopeného lomu i kiosek na Šumavě. Dobře najíst se dá všude, ukazuje Hejlík
"Na některých místech člověk, co se týče podniků, očekává horší průměr, a pak překvapivě narazí na něco originálního a poctivého," říká Lukáš Hejlík.
Michelinská restaurace přešla na veganské menu. Chce tak čelit klimatickým změnám
"Musíme změnit způsob, jakým přemýšlíme o jídle v luxusní restauraci. Zážitková gastronomie musí sloužit vyššímu poslání," říká šéfkuchař Daniel Humm.
Michelinská restaurace kvůli covidu vaří fastfood, dělá nejlepší burgery ve městě
Restaurace Spectrum v amsterdamském hotelu Waldorf Astoria dříve nabízela rafinovaná finediningová menu. V době covidu ale musela přejít na burgery.
Slanina: Číšníci mi odešli k policii. V dotacích pro gastronomii se nevyzná ani vláda
Rozhovor s šéfkuchařem Ondřejem Slaninou o gastronomii v lockdownu, rozpadu dua Kluci v akci i úpadku disciplíny mezi studenty hotelovek.
0:39
Nový typ roušky jen na nos. "Frňákovník" má snížit riziko nákazy při jídle a pití
Rouška, která zakrývá jen nos, podle výzkumníků poskytuje lepší ochranu, než když má člověk klasickou roušku a při jídle si ji úplně sundá.
Stres a řev kuchaře posunou dál. MasterChef byl pro mě zlom, říká nejmladší vítězka
Rozhovor s kuchařkou Kristínou Nemčkovou o tom, proč se učí vařit v Londýně, proč se u sporáku nesnese s babičkou a proč brečela nad úrovní hotelovek.
1:19
Mikuláš v roušce Maďary pobouřil, teď cukrář vyrábí velikonoční zajíčky s vakcínami
Loni se stali hitem jeho čokoládoví Mikuláši v rouškách z marcipánu. S blížícími se Velikonocemi chce cukrář László Rimóczi na jejich úspěch navázat.
Maso škodí, varují vědci. Nadměrná konzumace vede k nemocem srdce, žaludku i cukrovce
Masožravce kvůli jejich nezdravému jídelníčku více postihují srdeční choroby, cukrovka nebo zápal plic.
Francouzi mohou obědvat u pracovního stolu. Vláda kvůli covidu zrušila bizarní zákaz
Francouzský zákoník práce, který zaměstnancům nařizoval obědvat v restauracích a konverzovat u toho s kolegy, po letech prošel radikální změnou.
Kvůli anorexii nejedla ani ovoce, bojovala se sebepřijetím. Teď s nemocí pomáhá jiným
"Měla jsem permanentní hlad, na jídlo jsem pořád myslela, ale zároveň jsem si ho zakázala," popisuje Lada Brůnová své zkušenosti s mentální anorexií.
Rodák z Valašska vaří veganský kebab. Nejsme aktivisti, snižujeme spotřebu masa, říká
Prohlédnout si
27 fotografií
Firma chce z masožravce udělat vegana. Za tři měsíce bez masa mu věnuje milion a půl
Britská dodávková služba s bezmasým jídlem Vibrant Vegan přišla s netradiční výzvou. Doufá, že se jí podaří rozšířit řady veganů.
Přehled
Za podpory:
Horské chaty Východního Tyrolska: Ráj knedlíků, císařských trhanců a ovocné pálenky
Východní Tyrolsko v zimě nabízí sedm skiareálů se 150 kilometry sjezdovek, které ale zůstávají kvůli pandemii koronaviru zavřené do 24. ledna.
Archeologové nalezli v Pompejích antický fastfood se zbytky masa i homofobním nápisem
V terakotových nádobách archeologové našli úlomek kachní kosti a dále zbytky vepřového, kozího, rybího a šnečího masa.
Historik: Gothaj v bramborovém salátu? Komunisté chtěli Vánoce bez náboženských prvků
S historikem Martinem Francem o tom, jak se kapr dostal do trojobalu, kdy chlebíčky přestaly být luxusní zboží a jak chutě Čechů ovlivnil socialismus.
Přehled
Čeští hospodští: Restaurací ubude a jídlo podraží. Jíst z plastové krabičky je smutné
Rok 2020 měl na českou gastro scénu katastrofický dopad. Zeptali jsme se několika provozovatelů, jaký bude příští rok, i na to, co chystají na Vánoce.
Náhražka masa z kuřecího peří? Student vyrábí lahůdky z odpadu, aby zachránil planetu
Kuřecí peří je podle Sorawuta Kittibanthorna výživné a podařilo se mu ho zpracovat tak, aby bylo i stravitelné. Doufá, že lidstvo omezí plýtvání.
Z hostů jsou kuchaři, jídlo si dodělají doma sami. Restaurace posílají pizzu i poštou
Donášku jídel v nehotovém stavu nyní v britské metropoli nabízí podniky orientované na rychlé občerstvení i ty oceněné michelinskými hvězdami.
V Londýně otevřelo první veganské řeznictví. Na pultech má párečky i slaninu ze sóji
Prohlédnout si
10 fotografií
1:57
Trdelník nahradil "covidník". Čokoládové koronaviry pražské kavárny jdou na dračku
Cukrářka pražské prvorepublikové restaurace Černá Madona našla způsob, jak podnik přes nedostatek turistů v době koronaviru znovu postavit na nohy.
Předchozí
5
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama