reklama
jídlo
2:27
Z hákových křížů dělá pizzu. Extremisté jsou hloupí a zbabělí, říká umělec
Italský street artový umělec Cibo sprejuje po nenávistných graffiti v ulicích Verony. Z rasistických symbolů dělá kulinářské pochoutky.
1:34
Mladíkův hysterický záchvat pobavil lidi po celém světě. Důvod k němu totiž moc neměl
Ještě větší legraci z něj měla jeho spolucestující. Je snadné pochopit, proč je z videa virální hit.
Sehnat v Česku vietnamské kuchaře je těžké, lidí je v gastru málo, tvrdí bratři Taové
Giang a Khanh Taové otevřeli v roce 2014 první restauraci ve Stodůlkách. Letos otevřeli podnik na Brumlovce, kam se za gastrozážitky dosud nejezdilo.
Nebojte se mléka, radí vědci. Zjistili, že snižuje riziko srdečních chorob
Rostlinné náhražky mléčných výrobků se stávají čím dal větším hitem. Podle nového výzkumu ale konzumace mléka snižuje riziko infarktů a mrtvic.
0:39
Jan Punčochář prozradil trik na ty nejkřehčí řízky. Připravte si starý chléb
Absolutní česká klasika vylepšená o trik maminky Jana Punčocháře. Slavný kuchař ho používá dodnes.
Nudle s kuřecím za 50 korun. Slavný stánek v Singapuru přišel o michelinskou hvězdu
Z pouličního kuchaře udělala prestižní gastronomická cena hvězdu, která si otevřela restaurace v Thajsku nebo na Filipínách.
Párek v rohlíku člověku zkrátí život o 36 minut, vypočítali vědci. Škodí sůl a tuk
Američtí vědci zkoumali více než pět tisíc různých jídel a vypočítali, kolik času života může člověk po jejich konzumaci získat, či naopak ztratit.
Mladý pár oživil koupaliště v Lulči. Přepálený tuk vyměnil za Asii, Duo Jamaha za PSH
Prohlédnout si
23 fotografií
Chyběly mu klasické burgery, začal dělat vlastní. Češi na ně stáli i hodinu ve frontě
"Vždycky jsem snil o tom, mít vlastní bar, ale začít s burgery mi přišlo jednodušší," tvrdí 29letý Petr Návrat, majitel Burgermana.
Dělal si legraci z food blogerů, až se jedním z nich stal. Pořád mám rád párky, říká
Instagramový kanál Taste of Red vznikl z recese, přesto byl Dvořák oceněn v kategorii Objev soutěže Food blog roku. Na párek a colu nedá dopustit.
Pražské bistro dělá jedny z nejlepších burgerů v Evropě. Skončilo v první dvacítce
Vinohradské bistro Dish se umístilo na 16. příčce žebříčku nejlepších evropských burgráren, který pravidelně vyhlašuje cestovatelský web Big 7 Travel.
Nejlepší kebab v Praze dělá ve stánku v Podolí. Turecké recepty si překládá na Googlu
Prohlédnout si
15 fotografií
Z rodičů jsou zmrzlináři. Nechtěli dětem kupovat nanuky plné éček, tak vyrábí vlastní
Jakub a Lenka Hnidákovi si v Praze otevřeli prodejnu s poctivými domácími nanuky Lunar. "Na prvních vzorcích jsme si skoro vylámali zuby," smějí se.
Přehled
Za podpory:
Grilovačka na dvoutisícovce i palírna šnapsu. Rakouský Gastein je rájem gastronomie
Region Gastein v údolí národního parku Vysoké Taury je vyhlášený poctivou lokální gastronomií. Vydejte se na procházku po místních horských statcích.
0:31
Ženě se do kuchyně proboural slon. Snažil se dostat k pytlíku rýže a rozbil nádobí
Obyvatelka thajské vesnice na vlastní oči poznala, jak se chová slon v porcelánu.
Tuny zbytků z jídelen v Česku končí na skládkách. Spolek je chce darovat potřebným
V českých závodních jídelnách a rychlých občerstveních se ročně vyhodí až 27 tisíc tun potravin. Spolek Zachraň jídlo je chce dostat k potřebným.
Těstoviny s restovanými červy? Hmyz je budoucnost, tvrdí francouzský šéfkuchař
Prohlédnout si
12 fotografií
Vadí vám, když lidé mlaskají a srkají? Mohou za to přecitlivělé neurony, říkají vědci
Když vědci lidem s misofonií pustili zvuky mlaskání a srkání, část mozku spouštějící svaly v ústech a hrdle reagovala, jako by sami jedli či pili.
Bistro u zatopeného lomu i kiosek na Šumavě. Dobře najíst se dá všude, ukazuje Hejlík
"Na některých místech člověk, co se týče podniků, očekává horší průměr, a pak překvapivě narazí na něco originálního a poctivého," říká Lukáš Hejlík.
Michelinská restaurace přešla na veganské menu. Chce tak čelit klimatickým změnám
"Musíme změnit způsob, jakým přemýšlíme o jídle v luxusní restauraci. Zážitková gastronomie musí sloužit vyššímu poslání," říká šéfkuchař Daniel Humm.
Předchozí
4
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama