reklama
restaurace
Z hostů jsou kuchaři, jídlo si dodělají doma sami. Restaurace posílají pizzu i poštou
Donášku jídel v nehotovém stavu nyní v britské metropoli nabízí podniky orientované na rychlé občerstvení i ty oceněné michelinskými hvězdami.
Zavřená restaurace? Vyhazujeme tu životní úspory oknem, říká italský šéfkuchař
Italský šéfkuchař z Casa de Carli věří, že až se situace uklidní, lidé si cestu do jeho podniku najdou. Roznášku a jídlo s sebou dělat nechtěl.
1:57
Trdelník nahradil "covidník". Čokoládové koronaviry pražské kavárny jdou na dračku
Cukrářka pražské prvorepublikové restaurace Černá Madona našla způsob, jak podnik přes nedostatek turistů v době koronaviru znovu postavit na nohy.
V Oxfordu vařil pro Hermionu, teď rodák z Valašska vede v Praze bistra s pastrami
Vlastimil Pavlica vařil pro herečku Emmu Watsonovou i frontmana kapely AC/DC. Po dvou letech v Oxfordu se vrátil získané zkušenosti vytěžit v Česku.
Podnik jako z Alenky v říši divů patří 25 let ke špičce. Nabízí i slaninovou zmrzlinu
Prohlédnout si
20 fotografií
Z Tábora dělá ráj gastronomie a pomáhá farmářům. Nešel jsem do toho zbohatnout, říká
Jan Čulík vede v rodném Táboře vinný bar a pivnici, chystá pekárnu a suroviny kupuje od malých farmářů, aby přispěl ke zlepšení stavu české krajiny.
Nejlepší pizza v pražských Nuslích? Peče ji Ital v přenosné troubě, Hawai ale nedělá
Francesco Gallucci si v Praze loni otevřel bistro Le Pizze di Frankie. Těsto na pizzu podle něj reaguje i na počasí a nechává ho odpočívat dva dny.
Michelinskou hvězdu obhájily La Degustation a Field. Ve výběru zůstává Divinis i Eska
Prestižní gastronomický průvodce Michelin zveřejnil výběr nejlepších restaurací. Hvězdičku obhájily pražské restaurace La Degustation i Field.
Belgické bary testují pomocnou hodinku. Lidé zaplatí dva drinky, dostanou jen jeden
Znovu otevřené belgické podniky se rozhodly vyzkoušet takzvanou helpy hour, kdy zákazníci zaplatí dva drinky, ale dostanou jen jeden.
Dříve do něj jezdili na technickou prohlídku. Teď v bývalém servisu podávají steaky
Prohlédnout si
12 fotografií
V nizozemské restauraci budou v době koronaviru hosty obsluhovat roboti
V Nizozemsku se restaurace po koronavirových omezeních otevřou v pondělí.
Roboti v hospodě a večeře za plexisklem? To je nové "normálno", ze sci-fi je realita
Prohlédnout si
21 fotografií
Michelinský šéfkuchař v době pandemie rozváží jídlo, za menu si účtuje 1500 korun
Guy Savoy během pandemie servíruje své speciality v rámci speciálního rozvozu jídla. Za tříchodové menu si účtuje 55 eur.
Michelinský šéfkuchař pomáhá v krizi. Už nebudu vařit pro procento nejbohatších, říká
Prohlédnout si
11 fotografií
Bývalý sklad na sůl proměnili v úchvatnou hospodu. Pivo do ní teče přímo z pivovaru
Prohlédnout si
15 fotografií
Špaček: Roušky si v restauraci sundávají nejdřív dámy. Barevně je slaďte s šaty
Prohlédnout si
9 fotografií
0:57
Ústa na dálkové ovládání. Vědci vyvinuli otevírací roušku pro bezpečné stravování
Rouška se při jedení otevírá a zavírá automaticky a prodávat by se mohla za zhruba 72 korun.
1:40
Stůl na louce a doručení jídla pomocí kladky. Neobvyklá restaurace je ve Švédsku hit
Malá rodinná restaurace na západě Švédska přišla s neobvyklým nápadem, jak poskytnout zážitek z jídla i během koronavirové pandemie.
1:22
Skleník pro dva. Restaurace hledají způsob, jak bezpečně obsloužit hosty
Nizozemská restaurace hosty usadila do malých skleníků, jejichž kapacita nepřesahuje tři lidi. A nabízí jim zážitek jako před pandemií.
Hosté baru roky lepili bankovky na zdi. Teď peníze hospodu vytáhly z finanční tísně
Když majitelka baru všechny bankovky sundala ze stěn a sečetla je, zjistila, že dohromady dávají 3714 dolarů (v přepočtu přes 92 tisíc korun).
Předchozí
3
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama