reklama
restaurace
Slanina: Číšníci mi odešli k policii. V dotacích pro gastronomii se nevyzná ani vláda
Rozhovor s šéfkuchařem Ondřejem Slaninou o gastronomii v lockdownu, rozpadu dua Kluci v akci i úpadku disciplíny mezi studenty hotelovek.
Paulus předal Alcron svému žákovi. Je to pro mě životní výhra, říká mladý šéfkuchař
Prohlédnout si
24 fotografií
Jste očkovaní proti covidu? Dostanete slevu na jídlo, lákají restaurace v Dubaji
V Emirátech se očkuje vakcínou firem Pfizer/BioNTech od poloviny prosince. Dostalo ji už téměř 23 procent obyvatel.
Restaurace, kterou v Praze ještě nikdo neviděl. Interiér si kuchaři dodělávali sami
Prohlédnout si
22 fotografií
Michelinskou hvězdu dostala ve Francii poprvé veganská restaurace
Nové vydání gastronomického průvodce Michelin ve Francii poprvé ocenilo jednou hvězdou čistě veganskou restauraci.
Budapešťské bistro muselo kvůli viru zavřít. Teď pomáhá hladovějícím lidem bez práce
Norbert a Vivien Bangovi sice museli zavřít své bistro, jednou do týdne ale vaří jídlo potřebným a rozdávají jim základní potraviny.
Za podpory:
Zimní dovolená ve stylu agenta 007. Tyrolský Ötztal ukrývá architektonické skvosty
Prohlédnout si
25 fotografií
Přehled
Čeští hospodští: Restaurací ubude a jídlo podraží. Jíst z plastové krabičky je smutné
Rok 2020 měl na českou gastro scénu katastrofický dopad. Zeptali jsme se několika provozovatelů, jaký bude příští rok, i na to, co chystají na Vánoce.
Z hostů jsou kuchaři, jídlo si dodělají doma sami. Restaurace posílají pizzu i poštou
Donášku jídel v nehotovém stavu nyní v britské metropoli nabízí podniky orientované na rychlé občerstvení i ty oceněné michelinskými hvězdami.
Zavřená restaurace? Vyhazujeme tu životní úspory oknem, říká italský šéfkuchař
Italský šéfkuchař z Casa de Carli věří, že až se situace uklidní, lidé si cestu do jeho podniku najdou. Roznášku a jídlo s sebou dělat nechtěl.
1:57
Trdelník nahradil "covidník". Čokoládové koronaviry pražské kavárny jdou na dračku
Cukrářka pražské prvorepublikové restaurace Černá Madona našla způsob, jak podnik přes nedostatek turistů v době koronaviru znovu postavit na nohy.
V Oxfordu vařil pro Hermionu, teď rodák z Valašska vede v Praze bistra s pastrami
Vlastimil Pavlica vařil pro herečku Emmu Watsonovou i frontmana kapely AC/DC. Po dvou letech v Oxfordu se vrátil získané zkušenosti vytěžit v Česku.
Podnik jako z Alenky v říši divů patří 25 let ke špičce. Nabízí i slaninovou zmrzlinu
Prohlédnout si
20 fotografií
Z Tábora dělá ráj gastronomie a pomáhá farmářům. Nešel jsem do toho zbohatnout, říká
Jan Čulík vede v rodném Táboře vinný bar a pivnici, chystá pekárnu a suroviny kupuje od malých farmářů, aby přispěl ke zlepšení stavu české krajiny.
Nejlepší pizza v pražských Nuslích? Peče ji Ital v přenosné troubě, Hawai ale nedělá
Francesco Gallucci si v Praze loni otevřel bistro Le Pizze di Frankie. Těsto na pizzu podle něj reaguje i na počasí a nechává ho odpočívat dva dny.
Michelinskou hvězdu obhájily La Degustation a Field. Ve výběru zůstává Divinis i Eska
Prestižní gastronomický průvodce Michelin zveřejnil výběr nejlepších restaurací. Hvězdičku obhájily pražské restaurace La Degustation i Field.
Belgické bary testují pomocnou hodinku. Lidé zaplatí dva drinky, dostanou jen jeden
Znovu otevřené belgické podniky se rozhodly vyzkoušet takzvanou helpy hour, kdy zákazníci zaplatí dva drinky, ale dostanou jen jeden.
Dříve do něj jezdili na technickou prohlídku. Teď v bývalém servisu podávají steaky
Prohlédnout si
12 fotografií
V nizozemské restauraci budou v době koronaviru hosty obsluhovat roboti
V Nizozemsku se restaurace po koronavirových omezeních otevřou v pondělí.
Roboti v hospodě a večeře za plexisklem? To je nové "normálno", ze sci-fi je realita
Prohlédnout si
21 fotografií
Předchozí
3
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama