restaurace

Z Tábora dělá ráj gastronomie a pomáhá farmářům. Nešel jsem do toho zbohatnout, říká

Z Tábora dělá ráj gastronomie a pomáhá farmářům. Nešel jsem do toho zbohatnout, říká

Jan Čulík vede v rodném Táboře vinný bar a pivnici, chystá pekárnu a suroviny kupuje od malých farmářů, aby přispěl ke zlepšení stavu české krajiny.
Nejlepší pizza v pražských Nuslích? Peče ji Ital v přenosné troubě, Hawai ale nedělá

Nejlepší pizza v pražských Nuslích? Peče ji Ital v přenosné troubě, Hawai ale nedělá

Francesco Gallucci si v Praze loni otevřel bistro Le Pizze di Frankie. Těsto na pizzu podle něj reaguje i na počasí a nechává ho odpočívat dva dny.
Michelinskou hvězdu obhájily La Degustation a Field. Ve výběru zůstává Divinis i Eska

Michelinskou hvězdu obhájily La Degustation a Field. Ve výběru zůstává Divinis i Eska

Prestižní gastronomický průvodce Michelin zveřejnil výběr nejlepších restaurací. Hvězdičku obhájily pražské restaurace La Degustation i Field.
Belgické bary testují pomocnou hodinku. Lidé zaplatí dva drinky, dostanou jen jeden

Belgické bary testují pomocnou hodinku. Lidé zaplatí dva drinky, dostanou jen jeden

Znovu otevřené belgické podniky se rozhodly vyzkoušet takzvanou helpy hour, kdy zákazníci zaplatí dva drinky, ale dostanou jen jeden.
V nizozemské restauraci budou v době koronaviru hosty obsluhovat roboti

V nizozemské restauraci budou v době koronaviru hosty obsluhovat roboti

V Nizozemsku se restaurace po koronavirových omezeních otevřou v pondělí.
Michelinský šéfkuchař v době pandemie rozváží jídlo, za menu si účtuje 1500 korun

Michelinský šéfkuchař v době pandemie rozváží jídlo, za menu si účtuje 1500 korun

Guy Savoy během pandemie servíruje své speciality v rámci speciálního rozvozu jídla. Za tříchodové menu si účtuje 55 eur.
Ústa na dálkové ovládání. Vědci vyvinuli otevírací roušku pro bezpečné stravování
0:57

Ústa na dálkové ovládání. Vědci vyvinuli otevírací roušku pro bezpečné stravování

Rouška se při jedení otevírá a zavírá automaticky a prodávat by se mohla za zhruba 72 korun.
Stůl na louce a doručení jídla pomocí kladky. Neobvyklá restaurace je ve Švédsku hit
1:40

Stůl na louce a doručení jídla pomocí kladky. Neobvyklá restaurace je ve Švédsku hit

Malá rodinná restaurace na západě Švédska přišla s neobvyklým nápadem, jak poskytnout zážitek z jídla i během koronavirové pandemie.
Skleník pro dva. Restaurace hledají způsob, jak bezpečně obsloužit hosty
1:22

Skleník pro dva. Restaurace hledají způsob, jak bezpečně obsloužit hosty

Nizozemská restaurace hosty usadila do malých skleníků, jejichž kapacita nepřesahuje tři lidi. A nabízí jim zážitek jako před pandemií.
Hosté baru roky lepili bankovky na zdi. Teď peníze hospodu vytáhly z finanční tísně

Hosté baru roky lepili bankovky na zdi. Teď peníze hospodu vytáhly z finanční tísně

Když majitelka baru všechny bankovky sundala ze stěn a sečetla je, zjistila, že dohromady dávají 3714 dolarů (v přepočtu přes 92 tisíc korun).
Sociální podnik musel kvůli koronaviru zavřít, teď chystá jídlo lidem bez domova

Sociální podnik musel kvůli koronaviru zavřít, teď chystá jídlo lidem bez domova

Síť Café Therapy musela stejně jako další podniky uzavřít své provozy. Aby zaměstnanci nepřišli o plat, pomáhají chystat balíčky jídla pro potřebné.
Gastronomie, jak ji známe, umře. Přežijí bistra a zlepší se servis, tvrdí hospodští

Gastronomie, jak ji známe, umře. Přežijí bistra a zlepší se servis, tvrdí hospodští

Mnoho restaurací a hospod je v Česku před zavřením. Majitelé, kteří krizi přečkají, budou ale muset změnit i způsob, jak své podniky dál povedou.
První čínská restaurace v Praze vařila vlaštovčí hnízda. Chodil tam Gott i Werich
2:13

První čínská restaurace v Praze vařila vlaštovčí hnízda. Chodil tam Gott i Werich

Známý kuchař Vladimír Suchý vzpomíná na legendární podnik, který sídlil na pražské adrese Vodičkova 19. Vařil v něm deset let.
Pokračovat