Kintera, impresionismus, Skála. Na jaké výstavy se loni chodilo nejvíce? Tady je podrobný přehled

Hana Slívová Hana Slívová
12. 1. 2018 7:00
Rok 2017 přál českým galeriím a muzeím. Rudolfinum, Pražský hrad, Národní galerie, brněnská Moravská galerie či liberecká Oblastní galerie hlásí návštěvnické rekordy, na Josefa Ladu do Tančícího domu přišlo za měsíc téměř 10 tisíc lidí, v Olomouci si zase pochvalují dobré spojení s Prahou, a tedy i s dalším zdrojem návštěvníků. Přinášíme přehled návštěvnosti důležitých, výhradně kamenných institucí.
Foto: Ludvík Hradilek

František Skála

Praha, Valdštejnská jízdárna
Termín: 10. 3. - 3. 9. 2017
Návštěvnost: 64 969

Na třetí nejnavštěvovanější výstavu, kde své roztodivné objekty vystavoval František Skála, chodily podobně jako na Nervous Trees Krištofa Kintery hojně rodiny s dětmi. Psali jsme o ní zde.

 

Právě se děje

před 54 minutami

Do roku 2027 by měla stoupnout spotřeba biopotravin na 4 procenta, navrhuje rezort zemědělství

Spotřeba biopotravin v ČR by měla do roku 2027 stoupnout na čtyři procenta celkové spotřeby potravin a nápojů. Plánuje to ministerstvo zemědělství v akčním plánu rozvoje ekologického zemědělství, který v pondělí projedná vláda. Podle posledního plánu se mělo tří procent dosáhnout již v roce 2016, což se však nepodařilo. Následně se mělo uvedené hodnoty podle plánu dosáhnout do roku 2020. Podle posledních údajů však činila spotřeba biopotravin předloni pouze 1,52 procenta celkové spotřeby potravin a nápojů.

Podle výkonné manažerky PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců Kateřiny Urbánkové je plán jako celek kvalitní, bohužel cíle spotřeby biopotravin jsou málo ambiciózní. Svaz podle ní navrhoval do plánu šestiprocentní spotřebu biopotravin v roce 2027, ministerstvo ale podle ní nevzalo tuto připomínku v potaz. V posledních třech letech rostla spotřeba biopotravin o několik desítek procent ročně, pokud bude tento trend pokračovat, bylo by správných právě šest procent v roce 2027, uvedla.

Zdroj: ČTK
Aktualizováno před 59 minutami

V Čestlicích u Prahy hořela v noci na neděli restaurace Mc Donald’s, škoda je asi 10 milionů korun

V Čestlicích u Prahy hořela v noci na neděli restaurace Mc Donald’s, podle předběžného odhadu je škoda deset milionů korun. Příčinou vzniku požáru je podle vyšetřovatele technická závada, řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Podle ředitelky komunikace řetězce Jitky Pajurkové vznikl požár v hlavním elektrickém rozvaděči v zázemí restaurace. Nikdo podle ní nebyl zraněn, restaurace byla už uzavřená.

Hasiči na místo vyjížděli kolem půlnoci. "Původně to bylo hlášené jako požár elektroinstalace v okolí pojistkové skříně," uvedl Gabriel. Oheň se rozšířil až na střešní konstrukci.

"Oprava bude trvat v řádu týdnů až měsíců, výše škody se teprve sčítají, ale může jít do několika milionů korun. Nejvíce byl poškozen vnitřek restaurace, tudíž vlastní provozovna," dodala mluvčí řetězce.

Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů z Prahy i Středočeského kraje včetně výškové techniky.

Zdroj: ČTK
Další zprávy