reklama
potraviny
Češi plýtvají potravinami nejvíce v Evropě, varuje odbornice. Každý vyhodí 80 kg jídla ročně
V sobotu proběhne Národní potravinová sbírka. Češi budou moci v hypermarketech věnovat potraviny chudým a sociálně znevýhodněným. Zatímco část…
FOTO Tak to vypadá v Potravinové bance Praha. Díky ní mají chudí a znevýhodnění co jíst
Prohlédnout si
13 fotografií
Otevřel si restauraci, kde vaří z prošlých potravin. Teď má 120 poboček po celém světě
Adam Smith bojuje proti plýtvání jídlem – otevřel si síť restaurací, ve kterých vaří pouze z prošlých potravin. Myšlenka se rychle ujala, jeho…
Jídlo z vlastních výkalů. NASA zkoumá metodu pro kosmonauty
NASA podpořila výzkum v přepočtu takřka pěti miliony korun. Nová technologie pomůže během dálkových letů do vesmíru, například při cestě kosmonautů…
Čtrnáctiletý Jihokorejec vydělává jedením 40 tisíc za večer
Už několik let se v Jižní Koreji rozmáhá fenomén Meok Bang, tedy jedení v přímém přenosu. Nejúspěšnější jedlíci si tím pohodlně vydělávají na…
Rozhovor: Chemii umí dát každý. Bio zemědělství chce kumšt
Rozhovor s ředitelkou společnosti udělující bio certifikace o české nedůvěře ke zdravým potravinám a smyslu ekologického zemědělství pod hlavičkou…
Rozhovor: Výroba oblečení v továrnách? Novodobé otroctví
Čím je vykoupena nízká cena oblečení v oděvních řetězcích? V jakých podmínkách pracují dělníci, kteří oblékají Západ? V rozhovoru s Aktuálně.cz…
Farmář: "Eko" a "bio" je o zneužívání dotací. Na to nehraju
Rozhovor s českým farmářem o soběstačném hospodaření, módě bio potravin, neúctě k půdě, tajemství kafilérek i antibiotikách v mase.
FOTO Život na soběstačné farmě Bláto
Prohlédnout si
24 fotografií
Hostil na Hradě královnu, teď vaří na farmě Dagmar Havlové
Rozhovor s vysloužilým šéfkuchařem z Alcronu, který vařil v hradní kuchyni Václava Havla pro anglickou královnu a v současnosti pracuje na farmě…
FOTO Podívejte se, jak to vypadá na farmě Košík
Prohlédnout si
21 fotografií
Školní jídelny vaří z polotovarů, rodiče kvalitu nevyžadují
Rozhovor s majitelem soukromé školky o zdravém stravovaní dětí, špatných zvycích ve školních jídelnách, nekvalitních potravinách a postoji…
FOTO Jak to vypadá v soukromé školce?
Prohlédnout si
13 fotografií
Pohlreich: Češi pořád řeší velikost porce a cenu jídla
Rozhovor s šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem o letošním roku v české gastronomii, kuchařských cenách i popularitě Ládi Hrušky.
Pohlreich kapra, Paulus candáta. Co vaří kuchaři na Vánoce?
Prohlédnout si
14 fotografií
Slimáková: Držet dietu? To nemá se zdravím nic společného
Rozhovor se specialistkou na zdravou výživu Margit Slimákovou o důležitosti prevence, zdravém životním stylu, kvalitních potravinách a nákupech v…
Nejoblíbenější restaurací v Česku je pražské Brasileiro
V nové anketě, která mapuje zajímavé gastronomické podniky po celé České republice, bodovaly restaurace U Sapíků, U Štěpána nebo Restaurace U…
Sajler: Jídlo z fast foodu je dražší než guláš. Změňme to!
Rozhovor s Filipem Sajlerem o zákulisí televizního pořadu Kluci v akci, kvalitách dnešních závodních jídelen i gastronomických chutích Angely…
Revoluce v dopravě. Britové testují autobus poháněný splašky
Na provozu ekologického autobusu se podílejí místní obyvatelé, vozidlo vyprodukuje o 30 procent méně oxidu uhličitého.
Psi na palubě. Dva piloti zachraňují zvířata před smrtí
Dobrovolní piloti tráví téměř každý víkend záchranou psů a zvířat bez domova. Během tří let pomohli již sedmi stovkám z nich.
Předchozí
2
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama