reklama
Michelin
Když jim nechutná, ať nechodí. Vařím skvěle, říká michelinský kuchař Sabatelli
Angelo Sabatelli je dlouholetý držitel michelinské hvězdy. Miluje experimentální pojetí tradičních jihoitalských jídel a Prahu.
Roman Paulus otevřel v Olomouci kantýnu. Jídlo tu stojí šestkrát méně než v Alcronu
Šéfkuchař před dvěma lety odešel z Alcronu a rozhodl si otevřít svůj podnik v Olomouci. Moderní kantýnu nedaleko centra provozuje od listopadu.
Koprovka zaujala michelinské kritiky. Hosté se po ní můžou utlouct, říká šéfkuchař
Pražský podnik The Eatery vsází na českou klasiku, jako je koprovka nebo bůček. Všimli si jej i michelinští hodnotitelé.
Paulus předal Alcron svému žákovi. Je to pro mě životní výhra, říká mladý šéfkuchař
Prohlédnout si
24 fotografií
Levnější a srozumitelnější. Oceňované pražské restaurace mění přístup i ceny
Prohlédnout si
25 fotografií
Michelinskou hvězdu obhájily La Degustation a Field. Ve výběru zůstává Divinis i Eska
Prestižní gastronomický průvodce Michelin zveřejnil výběr nejlepších restaurací. Hvězdičku obhájily pražské restaurace La Degustation i Field.
Michelinský šéfkuchař v době pandemie rozváží jídlo, za menu si účtuje 1500 korun
Guy Savoy během pandemie servíruje své speciality v rámci speciálního rozvozu jídla. Za tříchodové menu si účtuje 55 eur.
Michelinský kuchař musel kvůli koronaviru zavřít restauraci, teď vaří bezdomovcům
Belgický kuchař Lionel Rigolet kvůli pandemii musel uzavřít svou restauraci Comme Chez Soi, od března proto každý čtvrtek vaří lidem bez domova.
3:39
Pohlreich: Práce vyšla z módy. Ze vzdělání se dělá posvátná kráva, učňák není ostuda
Rozhovor se šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem o českém školství, hodnocení na internetu, nesplněných snech i nových televizních výzvách.
Za podpory:
Tři zimní dny v Mozartově městě. Salcburk je gastronomický ráj s lyžováním na dosah
Alpské město je kouzelné nejen v létě během hudebního festivalu, ale i v zimě, kdy jej pokryje sníh.
Michelinská hvězda vyhasla, šéfkuchař prohrál soud a přišel o ocenění kvůli čedaru
Šéfkuchař Marc Veyrat prohrál spor s hodnotiteli michelinského průvodce o odebrání hvězdy. Komisaři tvrdili, že dal do suflé čedar.
Nejlepší suši restaurace na světě, kde večeřel i Obama, přišla o michelinské hvězdy
Tokijská restaurace přišla o tři hvězdy Michelinu, protože již není otevřená široké veřejnosti, ale jen určitým hostům.
2:07
Začínal ve vietnamském bistru, teď má luxusní podnik. Češi za jídlem necestují, říká
Šéfkuchař Christian Duy Chu přiznává, že skandinávsko-asijský koncept musí neustále obhajovat. Líbí se i michelinským hodnotitelům.
Kuchař se soudí s Michelinem kvůli odebrání hvězd. Spletli si šafrán s čedarem, tvrdí
Hodnotitelé šéfkuchaři údajně strhli dvě hvězdičky za čedar v soufflé. Ve skutečnosti to byl podle Marca Veyrata šafrán.
Majitel australské pobočky KFC chce michelinskou hvězdu. Inspektoři mě ignorují, říká
V okolí podniku je jen poušť a velbloudi, přesto je majitel přesvědčen, že si jeho gastronomie zaslouží jednu až dvě michelinské hvězdy.
Pro Lidl vařím ve volném čase, říká Paulus. Alcronu chce vrátit michelinskou hvězdu
"Pokud hvězdu už nikdy nezískám, jsem rád, že jsem ji alespoň někdy mohl ztratit," říká špičkový kuchař v rozhovoru.
2:17
S cizími lidmi u jednoho stolu. Pražskou restauraci rok po otevření ocenil Michelin
Benjamin sází ve Vršovicích sází na pouhých deset míst a středoevropské fine-diningové menu. Koncept zaujal i michelinské komisaře.
Přehled
Pohlreich i nováčci. Projděte si české podniky zařazené do gastroprůvodce Michelinu
Michelinskou hvězdu obhájily La Degustation Bohême Bourgeoise a Field. Ve výběru Bib Gourmand se nově objevily Benjamin, Levitate a Salabka.
Dvě pražské restaurace obhájily michelinskou hvězdu. Průhonická Paloma se nedočkala
Oceněné restaurace jsou součástí středečního vydání gastronomického průvodce Michelin pro Evropu (Main Cities of Europe 2019).
Kuchařská hvězda znovu otevírá podnik elBulli. Místo jídla bude servírovat vědomosti
Místo jídla ale nabídne hostům návštěvu gastronomické laboratoře a muzea.
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama