reklama
maso
Firma chce z masožravce udělat vegana. Za tři měsíce bez masa mu věnuje milion a půl
Britská dodávková služba s bezmasým jídlem Vibrant Vegan přišla s netradiční výzvou. Doufá, že se jí podaří rozšířit řady veganů.
V Oxfordu vařil pro Hermionu, teď rodák z Valašska vede v Praze bistra s pastrami
Vlastimil Pavlica vařil pro herečku Emmu Watsonovou i frontmana kapely AC/DC. Po dvou letech v Oxfordu se vrátil získané zkušenosti vytěžit v Česku.
Influencerka vyměnila veganství za masovou dietu. Cítí se lépe, ale fanoušky naštvala
"Odporné. To zvíře chtělo žít. Styď se za to, že jsi zradila veganské ideály," napsal Alyse Parkerové jeden z bývalých fanoušků.
0:53
Zakrvácená nahá těla. Aktivisté protestovali proti zabíjení zvířat kvůli kůži a masu
Desítky aktivistů bojujících za práva zvířat se první prosincovou neděli v Barceloně svlékly a svá nahá těla si polily umělou krví.
Vegetariány více postihuje mozková mrtvice, ale méně jim hrozí infarkt, tvrdí vědci
Vyšší riziko mozkové mrtvice u vegetariánů lze podle vědců vysvětlit tím, že mívají nižší hladinu cholesterolu a nedostatek některých živin.
Zvířata nemusíme zabíjet. Umíme maso vyrobit v laboratoři, říká chemik z USA
"Průmyslový chov hospodářských zvířat vytváří nejvíc emisí skleníkových plynů," upozorňuje americký inovátor Brian Spears.
Festival kvůli ekologii zakázal maso i kravské mléko. Někteří na něj dorazili na kole
Britský festival Shambala za 20 let snížil vlastní uhlíkovou stopu o více než 80 procent a elektřinu čerpá pouze z obnovitelných zdrojů.
Muži na protest proti veganům snědli syrové veverky, soud je potrestal pokutou
Policie muže obvinila z narušování veřejného pořádku, teď musí oba provinilci zaplatit pokutu.
Veganů v Česku se nebojím. Pořád je dost lidí, kteří mají rádi maso, říká řezník
Rodáka z řeznické rodiny jsme vyzpovídali mezi krájením tlačenky a balením jitrnic.
Zabíjet psy pro maso je ilegální, rozhodl jihokorejský soud. Aktivisté věří v úplný zákaz psího masa
Chování psů je v Jižní Koreji populární a neregulovanou živností,která nespadá pod běžné zákony o chovu zvířat. Ročně se tu sní kolem milionu kusů.
Přehled
Zdravá strava? Všechno je naopak. Potravinářský průmysl falšuje studie, varuje Slimáková
Výživová specialistka Margit Slimáková ve Velmi osobní knize o zdraví odhaluje, jaké mýty o jídle se podařilo potravinářské lobby zakořenit.
Přehled
Masové kuličky pocházejí z Turecka, přiznalo Švédsko. Lidé v nadsázce požadují od Ikey omluvu
Zpráva vyvolala velký ohlas na sociálních sítích, a to jak na švédské, tak na turecké straně. Švédové sčítají ztráty, co všechno "typicky švédského"…
Jihokorejští bojovníci za práva zvířat vyzývají k bojkotu psího masa během zimní olympiády
Psi jsou nejlepší přátelé člověka a neměli bychom je jíst, vyzvala organizace bojující za práva zvířat.
Zavírá břevnovské řeznictví Kšána a syn, vyhlášený podnik končí z rodinných a zdravotních důvodů
Podnik, který byl známý pro svůj vstřícný postoj k zákazníkovi a kvalitní maso, zavírá z rodinných a zdravotních důvodů.
Obrazem: Maso z Polska, vajíčka z Česka. Tak se v McDonald's připravují hamburgery
Prohlédnout si
21 fotografií
Uzeniny a červené maso zvyšují podle WHO riziko rakoviny. Odborníci: Kvalitní maso není nebezpečné
Maso je stejně nebezpečné jako cigarety, uvedla britská stínová ministryně zemědělství a rozpoutala tak vášnivou diskusi o zdravém stravování.
Až třetina vegetariánů jí maso, když se opije. Za prohřešek se pak stydí
Třetina vegetariánů je ochotná pod vlivem alkoholu sníst maso, napsal zpravodajský server Fox News. V průzkumu britského internetového serveru…
Mladíkovi stále rostla prsa, mohly za to hormony v kuřecím
Šestadvacetiletému Číňanovi se začala zvětšovat hruď. Lékaři zjistili, že je to kvůli růstovým hormonům v drůbežím mase.
Řezník: Lidé by měli zažít bídu. Vážili by si věcí i řemesla
Rozhovor s Františkem Kšánou, který je spolumajitel řeznictví Naše maso, o životní lásce k řemeslu, kvalitním mase a zdravé stravě.
Vaněk: Češi grilování milují. Až teď se ho ale začínají učit
Rozhovor s Romanem Vaňkem o grilování, správném výběru surovin na barbecue i všemožných "pačukádách", které Češi při přípravě masa stále používají.
Předchozí
2
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama