Obrazem: Maso z Polska, vajíčka z Česka. Tak se v McDonald's připravují hamburgery

McDonald´s
Americký McDonald’s loni spustil otevřenou kampaň Naše jídlo, vaše otázky. Mýty o nekvalitních surovinách v řetězcích rychlého občerstvení se teď snaží i česká filiálka. Sklad a restauraci McDonald’s na Václavském náměstí proto novinářům ukázal hlavní šéf kvality Vít Grec. "Provoz se v McDonald’s řídí přísnými hygienickými pravidly. Zaměstnanci si například jednou za hodinu musí umýt ruce. Pro kontrolu zde existuje dokonce speciální tabulka, kam si to zaznamenávají," uvedl na začátku.
Prohlídka zázemí začíná ve skladovacích prostorech. Potraviny se zde standardně uchovávají při teplotě osm stupňů. "My máme nastaveno na čtyři stupně," dodává Grec.
Používá se zelenina v tzv. kuchyňské úpravě, pochází většinou ze Slovenska. Do skladu McDonald’s na Václavském náměstí se zaváží třikrát týdně. Ostatní zboží, například mléko, pak dvakrát za týden.
Poptávka po salátu je nejsilnější především v letních měsících. V konkurenci hamburgerů se prosazuje zejména v době obědů.
Foto: Jakub Plíhal
Petra Jansová Jakub Plíhal Petra Jansová, Jakub Plíhal
20. 12. 2015 10:08
McDonald’s se otevírá zákazníkům a vyvrací mýty antibiotikách v mase, sušených vejcích a nugetách z růžové hmoty. Tak by se v jedné větě dala shrnout kampaň, kterou se fastfoodový řetězec snaží ukončit fámy o nekvalitních surovinách. Pozadu nezůstala ani česká filiálka. „Ptejte se na normy, kvalitu i hranolky z bramborové hmoty,“ vybídl v pobočce na Václavském náměstí hlavní manažer kvality Vít Grec.
 

Právě se děje

Další zprávy