Petra Jansová
1. 8. 2016 9:00
Michelinskou hvězdou se už dávno nepyšní pouze luxusní restaurace. Před pár lety zaznamenali odborníci na gastronomii snahu michelinských komisařů o změnu trendu. V prestižním průvodci lze v současnosti najít nejenom vesnické hospody, ale i restaurace vysoko v horách, stejně jako bary. Naposledy získaly hvězdu i dvě pouliční bistra v Singapuru.
Plaza Athénée
Menu michelinské restaurace v pařížském hotelu Plaza Athénée pod vedením francouzské kuchařské hvězdy Alaina Ducasse se ještě před dvěma roky skládalo z osvědčené klasiky, tedy z hovězího masa na víně nebo paštiky z kachních jater.
Na podzim se ale šéfkuchař rozhodl koncept restaurace změnit a vypustil z jídelníčku většinu pokrmů připravených z masa, kromě ryb a mořských plodů. Ceny ale zůstaly po změně v podstatě stejné. Za menu se zde zaplatí v přepočtu něco kolem deseti tisíc korun.