Michelinské restaurace nejsou pro snoby. V Asii získalo hvězdu bistro za kuře s rýží za 45 korun

Petra Jansová Petra Jansová
1. 8. 2016 9:00
Michelinskou hvězdou se už dávno nepyšní pouze luxusní restaurace. Před pár lety zaznamenali odborníci na gastronomii snahu michelinských komisařů o změnu trendu. V prestižním průvodci lze v současnosti najít nejenom vesnické hospody, ale i restaurace vysoko v horách, stejně jako bary. Naposledy získaly hvězdu i dvě pouliční bistra v Singapuru.
La Bouitte P.F. Couderc
La Bouitte P.F. Couderc | Foto: La Bouitte – Eliophot

La Bouitte

Michelinskými hvězdami nejsou ověnčeny pouze restaurace ve velkých městech. Například La Bouitte se nachází v blízkosti lyžařského střediska Tři údolí, v nadmořské výšce 2500 metrů.

Šéfkuchař René Meiuller (na snímku vlevo) je samoukem a kuchyni vede spolu se svým synem. Michelinští komisaři ocenili především jejich úpravu ryb, na stálém jídelníčku nabízí ale i foie gras podávané s palačinkami a domácím akátovým medem. Menu o osmi chodem vyjde na přibližně osm tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy