Domácí
Zahraničí
Sport
Video
Ekonomika
Klima
Názory
Kultura
Magazín
Žena
Auto
Pracovna
Bydlení
Speciály
Spolupráce
Vláda v koordinaci očkování selhala, v rozdělování vakcín je chaos, kritizuje Hřib
Nejnovější zprávy do e-mailu
Odhlásit se můžete kdykoliv.
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů naleznete
ZDE
.
Domácí
Zahraničí
Sport
Video
Speciály
27. 1.
Ingrid
reklama
gastronomie
Jste očkovaní proti covidu? Dostanete slevu na jídlo, lákají restaurace v Dubaji
V Emirátech se očkuje vakcínou firem Pfizer/BioNTech od poloviny prosince. Dostalo ji už téměř 23 procent obyvatel.
Rodák z Valašska vaří veganský kebab. Nejsme aktivisti, snižujeme spotřebu masa, říká
Prohlédnout si
27 fotografií
Restaurace, kterou v Praze ještě nikdo neviděl. Interiér si kuchaři dodělávali sami
Prohlédnout si
22 fotografií
Archeologové nalezli v Pompejích antický fastfood se zbytky masa i homofobním nápisem
V terakotových nádobách archeologové našli úlomek kachní kosti a dále zbytky vepřového, kozího, rybího a šnečího masa.
Historik: Gothaj v bramborovém salátu? Komunisté chtěli Vánoce bez náboženských prvků
S historikem Martinem Francem o tom, jak se kapr dostal do trojobalu, kdy chlebíčky přestaly být luxusní zboží a jak chutě Čechů ovlivnil socialismus.
Přehled
Čeští hospodští: Restaurací ubude a jídlo podraží. Jíst z plastové krabičky je smutné
Rok 2020 měl na českou gastro scénu katastrofický dopad. Zeptali jsme se několika provozovatelů, jaký bude příští rok, i na to, co chystají na Vánoce.
Čokoláda Lidka vyhrála prestižní cenu. Zájem je obří, býváme vyprodaní, tvrdí manželé
Úspěch jim nikdo nepředpovídal. Když ale před dvěma lety koupili licenci Lidky a vrátili ji zpět do původního rodiště, úspěch na sebe nenechal čekat.
Náhražka masa z kuřecího peří? Student vyrábí lahůdky z odpadu, aby zachránil planetu
Kuřecí peří je podle Sorawuta Kittibanthorna výživné a podařilo se mu ho zpracovat tak, aby bylo i stravitelné. Doufá, že lidstvo omezí plýtvání.
Italskou vládu roztrpčil název německé pizzerie. Odkazuje na mafiánské praktiky
Italská vláda považuje název německé pizzerie Falcone & Borsellino za urážku dlouholetého boje proti organizovanému zločinu.
Majitelka baru neměla na nájem. Zákazníci vykoupili piva ze skladu, aby jí pomohli
Bar Swan Dive v kanadském Torontu přežije pandemii koronaviru jen díky věrným zákazníkům, kteří ze skladu vykoupili 90 bas neprodaného piva.
Z hostů jsou kuchaři, jídlo si dodělají doma sami. Restaurace posílají pizzu i poštou
Donášku jídel v nehotovém stavu nyní v britské metropoli nabízí podniky orientované na rychlé občerstvení i ty oceněné michelinskými hvězdami.
2:31
Wasabi s oreo sušenkou. Muž zkouší, jak moc mu koronavirus otupil chuť a čich
Bez mrknutí oka sní čerstvou cibuli, citron, zapije to octem a mezi sušenky si přidá pořádnou vrstvu wasabi. Russell testuje svou otupenou chuť.
Zavřená restaurace? Vyhazujeme tu životní úspory oknem, říká italský šéfkuchař
Italský šéfkuchař z Casa de Carli věří, že až se situace uklidní, lidé si cestu do jeho podniku najdou. Roznášku a jídlo s sebou dělat nechtěl.
V Londýně otevřelo první veganské řeznictví. Na pultech má párečky i slaninu ze sóji
Prohlédnout si
10 fotografií
Menu za 150 korun? To skončí, na Západě za to dostanete sotva bagetu, říká hospodský
Provozovatel balkánské restaurace na pražském Žižkově tvrdí, že současná krize promění českou gastronomii. Ubude restaurací a přibude bister.
1:57
Trdelník nahradil "covidník". Čokoládové koronaviry pražské kavárny jdou na dračku
Cukrářka pražské prvorepublikové restaurace Černá Madona našla způsob, jak podnik přes nedostatek turistů v době koronaviru znovu postavit na nohy.
V Oxfordu vařil pro Hermionu, teď rodák z Valašska vede v Praze bistra s pastrami
Vlastimil Pavlica vařil pro herečku Emmu Watsonovou i frontmana kapely AC/DC. Po dvou letech v Oxfordu se vrátil získané zkušenosti vytěžit v Česku.
Kancelář vyměnil za stánek se sladkým občerstvením. Dává práci lidem s handicapem
Martin Ballaty se před rokem a půl rozhodl odejít na volnou nohu a začal provozovat pojízdný stánek s občerstvením, kde pomáhá handicapovaným.
Infografika
Vinařský kvíz: Kolik vína vypije průměrný Čech a jak silný má být dobrý burčák?
Sezona burčáku a vinobraní je tady. Tušíte, které odrůdy se pěstuje nejvíce a která země produkuje nejvíce vína na světě? Zkuste si náš kvíz.
Vařit začal v dílně, teď si sám pěstuje chmel. Pivo není jen těžký ležák, říká sládek
Prohlédnout si
23 fotografií
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
reklama
reklama