gastronomie

Z Tábora dělá ráj gastronomie a pomáhá farmářům. Nešel jsem do toho zbohatnout, říká

Z Tábora dělá ráj gastronomie a pomáhá farmářům. Nešel jsem do toho zbohatnout, říká

Jan Čulík vede v rodném Táboře vinný bar a pivnici, chystá pekárnu a suroviny kupuje od malých farmářů, aby přispěl ke zlepšení stavu české krajiny.
Nejlepší pizza v pražských Nuslích? Peče ji Ital v přenosné troubě, Hawai ale nedělá

Nejlepší pizza v pražských Nuslích? Peče ji Ital v přenosné troubě, Hawai ale nedělá

Francesco Gallucci si v Praze loni otevřel bistro Le Pizze di Frankie. Těsto na pizzu podle něj reaguje i na počasí a nechává ho odpočívat dva dny.
Zmrzlináři ze vsi Lipůvka vyrábí nejlepší zmrzlinu v Česku, jezdí na ni celá Morava
2:24

Zmrzlináři ze vsi Lipůvka vyrábí nejlepší zmrzlinu v Česku, jezdí na ni celá Morava

V Lipůvce na Blanensku mají atrakci, na kterou se sjíždí lidé z celé Moravy - domácí řemeslnou zmrzlinu od kamarádů Tomáše Mrkose a Ivo Nádeníčka.
Smažák k české duši sedí, je to národní jídlo, tvrdí Brňačky. A vědí, kde je nejlepší

Smažák k české duši sedí, je to národní jídlo, tvrdí Brňačky. A vědí, kde je nejlepší

Jedni jej milují, pro druhé je symbolem nezdravého jídla a z českých jídelníčků by jej vymazali.
Které jídlo je nejlepší k šampaňskému? Ředkvičky, tvrdí francouzský chemik

Které jídlo je nejlepší k šampaňskému? Ředkvičky, tvrdí francouzský chemik

"Ředkvičky a šampaňské je prostě perfektní kombinace," potvrzuje Didier Depond, výrobce šampaňského značky Delamotte.
Královská rodina prodává vlastní gin. Jsou v něm suroviny ze zahrady Alžběty II.

Královská rodina prodává vlastní gin. Jsou v něm suroviny ze zahrady Alžběty II.

Malosériová lahev ginu se prodává za necelých 1200 korun, a to pouze ve speciálním královském obchodě a pouze ve Velké Británii.
Michelinskou hvězdu obhájily La Degustation a Field. Ve výběru zůstává Divinis i Eska

Michelinskou hvězdu obhájily La Degustation a Field. Ve výběru zůstává Divinis i Eska

Prestižní gastronomický průvodce Michelin zveřejnil výběr nejlepších restaurací. Hvězdičku obhájily pražské restaurace La Degustation i Field.
Belgické bary testují pomocnou hodinku. Lidé zaplatí dva drinky, dostanou jen jeden

Belgické bary testují pomocnou hodinku. Lidé zaplatí dva drinky, dostanou jen jeden

Znovu otevřené belgické podniky se rozhodly vyzkoušet takzvanou helpy hour, kdy zákazníci zaplatí dva drinky, ale dostanou jen jeden.
Bez turistů zkrachuje polovina restaurací, říká šéfkuchař a vaří jídlo do mikrovlnky

Bez turistů zkrachuje polovina restaurací, říká šéfkuchař a vaří jídlo do mikrovlnky

Guy Savoy, který se pyšní třemi michelinskými hvězdičkami a je podle serveru La Liste nejlepší restaurací na světě, zeje stále prázdnotou.
Michelinský šéfkuchař v době pandemie rozváží jídlo, za menu si účtuje 1500 korun

Michelinský šéfkuchař v době pandemie rozváží jídlo, za menu si účtuje 1500 korun

Guy Savoy během pandemie servíruje své speciality v rámci speciálního rozvozu jídla. Za tříchodové menu si účtuje 55 eur.
Zkáza pro běžné zaměstnance? V Jižní Koreji rozváží kafe robot, je imunní vůči covidu
1:41

Zkáza pro běžné zaměstnance? V Jižní Koreji rozváží kafe robot, je imunní vůči covidu

Robot v jihokorejském městě Tedžon nahrazuje lidskou sílu, zná všechny druhy nápojů a dokáže i poradit s jejich výběrem či konzumací.
Stůl na louce a doručení jídla pomocí kladky. Neobvyklá restaurace je ve Švédsku hit
1:40

Stůl na louce a doručení jídla pomocí kladky. Neobvyklá restaurace je ve Švédsku hit

Malá rodinná restaurace na západě Švédska přišla s neobvyklým nápadem, jak poskytnout zážitek z jídla i během koronavirové pandemie.
Sociální podnik musel kvůli koronaviru zavřít, teď chystá jídlo lidem bez domova

Sociální podnik musel kvůli koronaviru zavřít, teď chystá jídlo lidem bez domova

Síť Café Therapy musela stejně jako další podniky uzavřít své provozy. Aby zaměstnanci nepřišli o plat, pomáhají chystat balíčky jídla pro potřebné.
Gastronomie, jak ji známe, umře. Přežijí bistra a zlepší se servis, tvrdí hospodští

Gastronomie, jak ji známe, umře. Přežijí bistra a zlepší se servis, tvrdí hospodští

Mnoho restaurací a hospod je v Česku před zavřením. Majitelé, kteří krizi přečkají, budou ale muset změnit i způsob, jak své podniky dál povedou.
Pokračovat