reklama
gastronomie
Pecina: Proti psímu masu nic nemám. Krev a morek dávám i do dezertů, sladké nemusím
V knize Jazyk, srdce, mozek, krev skládá poctu moravské kuchyni. "I ze zbytkových surovin uvaříte plnohodnotný pokrm," říká grafik Martin Pecina.
Dávali nám rok, maximálně dva. Kavárna Pelíšek vaří kvalitního turka, byl tu i Gotťák
Prohlédnout si
22 fotografií
Směsi z pytlíku neuznávám, říká zmrzlinářka z Plzně. Italové jí přezdívali Madam E
Prohlédnout si
20 fotografií
Vyřazenou tramvaj přestavěli na bistro. Točna Dlabačov láká šotouše i rodiče s dětmi
Prohlédnout si
30 fotografií
Kouzelnická kavárna láká na tekuté štěstí. Fanoušci Harryho Pottera tam míří s hůlkou
Prohlédnout si
20 fotografií
Bratři otevřeli bistro na sídlišti. Na poctivý fast food k nim chodí ajťáci i babičky
Prohlédnout si
20 fotografií
Z mastného stánku pod Bezdězem udělali oázu mlsných turistů. Z nevěstince zas penzion
Prohlédnout si
20 fotografií
Pandemie zbavila Česko hospod, kterým šlo jen o peníze, říká kuchař ze zámku
"Klukům v kuchyni vždycky říkám, že mají vařit tak, jako by vařili jídlo pro někoho, koho milují. Já sám se toho držím," říká David Viktorin.
V šumavském kempu vaří šneky i žáby. Utopenci mají v Divokým bistru utrum
Prohlédnout si
20 fotografií
Korporátu už měli dost, teď jsou z manažerů zmrzlináři. Zkoušeli pivní i parmazánovou
Prohlédnout si
20 fotografií
Hosty krmí luxusem a zlatem. Čech, který vařil královně, otevřel podnik pro každého
Prohlédnout si
20 fotografií
Za podpory:
Skvělé jídlo lze v Alpách najít na každé horské chatě, říká vítěz gastroolympiády
Vítěz prestižní gastronomické soutěže Bocuse d´Or Dominik Unčovský nedá dopustit na tyrolskou kuchyni i přírodu.
Vyhrál gastroolympiádu s bramborovým trdelníkem. Soutěži jsem obětoval vše, říká
Dominik Unčovský si prošel známými českými podniky, horskými hotely i stáží v Indii. Před týdnem vyhrál národní kolo prestižní soutěže Bocuse d'Or.
"Vepřové jako pes" jsme stáhli, Češi by to nevydýchali, říká šéf vietnamského bistra
Prohlédnout si
20 fotografií
Margarín je hnus, měli bychom ho zakázat, vyzval šéfkuchař. Na máslo nedá dopustit
Margarín je průmyslový, trvanlivý produkt plný soli a tuku. Je jen o dva stupínky méně škodlivý než plasty," varuje britský šéfkuchař James Martin.
"Bylo to až směšně snadné." Australané vyvinuli masovou kouli z vyhynulého mamuta
"Vybrali jsme srstnatého mamuta jako symbol klimatických změn a vyhynutí druhů," uvedl spoluzakladatel australské společnosti Vow Food.
Montoval motorky, dnes vaří z pampelišek. Jeho celerový tatarák ocenil i Pohlreich
Prohlédnout si
23 fotografií
Když jim nechutná, ať nechodí. Vařím skvěle, říká michelinský kuchař Sabatelli
Angelo Sabatelli je dlouholetý držitel michelinské hvězdy. Miluje experimentální pojetí tradičních jihoitalských jídel a Prahu.
Upéct chleba je umění, lidé si rádi připlatí, tvrdí Islanďané. Chodí k nim celá Praha
Prohlédnout si
15 fotografií
Přehled
"Vždyť se to ještě hýbe..." Nejhorší jídlo světa je z Ruska, v žebříčku jsou i Češi
Uživatelé gastronomického průvodce Taste Atlas hodnotí jídla, která vyzkoušeli na cestách. Podívejte se na 35 pokrmů, které dopadly nejhůř.
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama