gastronomie

Nejlepší suši restaurace na světě, kde večeřel i Obama, přišla o michelinské hvězdy

Nejlepší suši restaurace na světě, kde večeřel i Obama, přišla o michelinské hvězdy

Tokijská restaurace přišla o tři hvězdy Michelinu, protože již není otevřená široké veřejnosti, ale jen určitým hostům.
Restaurace u Bílého domu podporuje imigranty. Dělají Ameriku skvělou, říká majitel

Restaurace u Bílého domu podporuje imigranty. Dělají Ameriku skvělou, říká majitel

Podnik s názvem Immigrant Food nabízí pokrmy propojující chutě různých světových kuchyní a podporuje neziskové organizace, které pomáhají imigrantům.
Začínal ve vietnamském bistru, teď má luxusní podnik. Češi za jídlem necestují, říká
2:07

Začínal ve vietnamském bistru, teď má luxusní podnik. Češi za jídlem necestují, říká

Šéfkuchař Christian Duy Chu přiznává, že skandinávsko-asijský koncept musí neustále obhajovat. Líbí se i michelinským hodnotitelům.
Rony Plesl: Pivní kultura tu zaostává. Učme se od Italů, prodávají pivo jako parfém

Rony Plesl: Pivní kultura tu zaostává. Učme se od Italů, prodávají pivo jako parfém

Rony Plesl o faktorech, které ovlivňují chuť piva, o své práci pro Němce i o půllitrech pro ženy.
Žádné knedlíky ze supermarketu, v Praze vsadili na domácí a vaří je přímo před hosty
1:50

Žádné knedlíky ze supermarketu, v Praze vsadili na domácí a vaří je přímo před hosty

Restaurace v čele s šéfkuchařem Janem Pípalem vsadila na nový design i knedlíkové speciality.
Kuchař se soudí s Michelinem kvůli odebrání hvězd. Spletli si šafrán s čedarem, tvrdí

Kuchař se soudí s Michelinem kvůli odebrání hvězd. Spletli si šafrán s čedarem, tvrdí

Hodnotitelé šéfkuchaři údajně strhli dvě hvězdičky za čedar v soufflé. Ve skutečnosti to byl podle Marca Veyrata šafrán.
Věci slavného šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina jdou do aukce, peníze dostane rodina

Věci slavného šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina jdou do aukce, peníze dostane rodina

Lidé si budou moci koupit obrazy, oblečení i jeho personifikovaný šéfkuchařský nůž značky Bob Kramer v hodnotě šest tisíc dolarů.
Americký cukrář vyrábí dorty ve tvaru polene i pytlíku od brambůrek, lidé je milují
0:56

Americký cukrář vyrábí dorty ve tvaru polene i pytlíku od brambůrek, lidé je milují

Podívejte se na video dortů, které klamou svou podobou.
Na zmrzlinu do Tábora jezdí lidé z celého Česka, jedna z příchutí ohromila i Italy
2:32

Na zmrzlinu do Tábora jezdí lidé z celého Česka, jedna z příchutí ohromila i Italy

Jiří Hochman se v 90. letech učil cukrářskému řemeslu v Itálii, po návratu do Tábora rozjel rodinné zmrzlinářství a dnes patří k nejlepším v Česku.
Ostrava se mění. Z umouněné havířské popelky je hvězdou českého turistického ruchu

Ostrava se mění. Z umouněné havířské popelky je hvězdou českého turistického ruchu

Žádná ostravská památka není zapsána na seznam UNESCO, přesto sem zavítají desítky tisíc turistů ročně. Město z důlních oblastí dnes těží popularitu.
Pure devadesátky: Ledvinku nosil každý a po třídě kolovalo Bravíčko, vzpomíná autorka

Pure devadesátky: Ledvinku nosil každý a po třídě kolovalo Bravíčko, vzpomíná autorka

Rozhovor s autorkou oblíbené stránky Pure devadesátky o tom, jak se Češi v 90. letech oblékali, co rádi jedli a jakými televizními pořady se bavili.
Macocha v centru Prahy. Krápníková jeskyně nabízí vizuální i kulinářský zážitek

Macocha v centru Prahy. Krápníková jeskyně nabízí vizuální i kulinářský zážitek

Krápníková jeskyně v secesním stylu vznikla už za první republiky, je výjimečná svou atmosférou i kulinářským zážitkem.
V Eiffelově věži se znovu otevře luxusní restaurace, jídlo tu stojí až 6000 korun

V Eiffelově věži se znovu otevře luxusní restaurace, jídlo tu stojí až 6000 korun

Restauraci Le Jules Verne léta vedl slavný šéfkuchař Alain Ducasse, kterému ovšem provozovatel slavné pařížské památky dal loni výpověď.
Majitel australské pobočky KFC chce michelinskou hvězdu. Inspektoři mě ignorují, říká

Majitel australské pobočky KFC chce michelinskou hvězdu. Inspektoři mě ignorují, říká

V okolí podniku je jen poušť a velbloudi, přesto je majitel přesvědčen, že si jeho gastronomie zaslouží jednu až dvě michelinské hvězdy.
Vinařství nechává zrát vína na mořském dně, láhev pak prodává s řasami a zbytků mlžů

Vinařství nechává zrát vína na mořském dně, láhev pak prodává s řasami a zbytků mlžů

Španělské vinařství totiž nechává svá vína zrát na mořském dně, 20 metrů pod hladinou Biskajského zálivu.
Sto korun za kilo medu je málo, říká včelař. Jeho medovina patří k nejlepším na světě
1:18

Sto korun za kilo medu je málo, říká včelař. Jeho medovina patří k nejlepším na světě

Volnočasový koníček se pro Jiřího Bartoše překlenul v podnikání a jeho staročeský nápoj vloni dokonce vyhrál cenu v mezinárodní soutěži v USA.
Pokračovat