Michelinské restaurace nejsou pro snoby. V Asii získalo hvězdu bistro za kuře s rýží za 45 korun

Petra Jansová Petra Jansová
1. 8. 2016 9:00
Michelinskou hvězdou se už dávno nepyšní pouze luxusní restaurace. Před pár lety zaznamenali odborníci na gastronomii snahu michelinských komisařů o změnu trendu. V prestižním průvodci lze v současnosti najít nejenom vesnické hospody, ale i restaurace vysoko v horách, stejně jako bary. Naposledy získaly hvězdu i dvě pouliční bistra v Singapuru.
Barrafina
Barrafina | Foto: Instagram Barrafina

Barrafina

Neformální prostředí nabízí i tapas bar Barrafina v londýnské čtvrti. Lidé na tamní jednoduché pokrmy z masa a ryb ochotně vystojí i frontu. Kromě neformálního přístupu obsluhy vyzdvihli michelinští komisaři i složení kuchařského týmu. Pracují v něm totiž čtyři ženy.

"V kuchyni pracují čtyři ženy. Před osmi lety by něco takového nebylo možné. Kuchyni dosud dominovali muži, a teď se to mění," uvedl tehdy michelinský šéfkuchař Nieves Barragan Mohacho.

Za jídlo v tomto podniku inspirovaném středomořskou gastronomií zaplatí zákazníci od 300 do 930 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy