Přihlásit
Zprávy
Domácí
Zahraničí
Ekonomika
Datavize
Auto
Názory
Podcasty
Odtajněno
Podivné zločiny
Americký sen
Mysli a žij!
Na Dotek
Sport
Fotbal
Hokej
Tenis
Motorismus
Biatlon
Ostatní sporty
Spotlight
Video
Den v 60 sekundách
Historky z placu
Zpátečka
Politické bizáry
My, kdysi
Kultura
Film a televize
Hudba
Klasická hudba
Literatura
Divadlo
Umění
LifeStyle
Magazín
Žena
Bydlení
Cestování
Foto
Kvízy
Speciály
Chytré Česko
České porodnictví
Vize město
Valentýn
Změna směru
BeNative
Další
Kultura
LifeStyle
Speciály
10. 4. Darja
Přihlásit
Zprávy
Domácí
Zahraničí
Ekonomika
Datavize
Auto
Názory
Podcasty
Odtajněno
Podivné zločiny
Americký sen
Mysli a žij!
Na Dotek
Sport
Fotbal
Hokej
Tenis
Motorismus
Biatlon
Ostatní sporty
Spotlight
Video
Den v 60 sekundách
Historky z placu
Zpátečka
Politické bizáry
My, kdysi
Kultura
Film a televize
Hudba
Klasická hudba
Literatura
Divadlo
Umění
LifeStyle
Magazín
Žena
Bydlení
Cestování
Foto
Kvízy
Speciály
Chytré Česko
České porodnictví
Vize město
Valentýn
Změna směru
BeNative
10. 4. Darja
Sledujte nás:
Přihlásit
Spravovat účet
Odhlásit se
reklama
podnikání
Upéct chleba je umění, lidé si rádi připlatí, tvrdí Islanďané. Chodí k nim celá Praha
Prohlédnout si
15 fotografií
Utekl z večerky a rapuje o Sudetech. Zažil jsem zátahy celníků na tržnici, říká Anki
"České občanství je moje největší bohatství. Bez dokladů jsou přistěhovalci pro většinovou společnost neviditelní," říká v rozhovoru raper Anki.
Maraton pečení je český unikát. Mamince cukroví zbylo i na Velikonoce, říká Fabešová
"Při pečení s dětmi jsem na pořádek v kuchyni rezignovala a už se o něj ani nesnažím," přiznává ve vánočním rozhovoru cukrářka Iveta Fabešová.
Chtěla být zubařkou, stala se cukrářkou. Makronky od Mlsné holky zná celé Brno
Prohlédnout si
15 fotografií
Z Laosu do Prostějova. V Asii si vysnili kavárnu, na Moravě patří k nejoblíbenějším
Mladý pár se během cesty po Asii nadchl pro myšlenku vlastní kavárny. Dnes mají jeden z nejoblíbenější podniků na Moravě.
Čínská influencerka prodala úspěšnou firmu a cestuje s adoptivním otcem v obytňáku
Aby čtyřiadvacetiletá Baige Zhangová adoptivnímu otci oplatila, že se jí jako malé ujal, projíždí s ním v obytném voze Čínu.
Tvarůžky nemusí smrdět, dokazuje cukrárna v Lošticích. Peče slané kremrole i větrníky
Prohlédnout si
15 fotografií
Chleba se solí za 120 korun. Vracíme se k tradici, lidé to ocení, říká český pekař
Prohlédnout si
20 fotografií
Z rodičů jsou zmrzlináři. Nechtěli dětem kupovat nanuky plné éček, tak vyrábí vlastní
Jakub a Lenka Hnidákovi si v Praze otevřeli prodejnu s poctivými domácími nanuky Lunar. "Na prvních vzorcích jsme si skoro vylámali zuby," smějí se.
Bistro u zatopeného lomu i kiosek na Šumavě. Dobře najíst se dá všude, ukazuje Hejlík
"Na některých místech člověk, co se týče podniků, očekává horší průměr, a pak překvapivě narazí na něco originálního a poctivého," říká Lukáš Hejlík.
Slanina: Číšníci mi odešli k policii. V dotacích pro gastronomii se nevyzná ani vláda
Rozhovor s šéfkuchařem Ondřejem Slaninou o gastronomii v lockdownu, rozpadu dua Kluci v akci i úpadku disciplíny mezi studenty hotelovek.
Přehled
Čeští hospodští: Restaurací ubude a jídlo podraží. Jíst z plastové krabičky je smutné
Rok 2020 měl na českou gastro scénu katastrofický dopad. Zeptali jsme se několika provozovatelů, jaký bude příští rok, i na to, co chystají na Vánoce.
Majitelka baru neměla na nájem. Zákazníci vykoupili piva ze skladu, aby jí pomohli
Bar Swan Dive v kanadském Torontu přežije pandemii koronaviru jen díky věrným zákazníkům, kteří ze skladu vykoupili 90 bas neprodaného piva.
Dostálová: Podnikat tu je těžké, jednou nohou jste ve vězení. Bez konexí nemáte šanci
Rozhovor se spisovatelkou Zuzanou Dostálovou o tom, jak se vyrovnat se smrtí blízkých, jak těžké je v Česku podnikat, i o jejích židovských kořenech.
Z Tábora dělá ráj gastronomie a pomáhá farmářům. Nešel jsem do toho zbohatnout, říká
Jan Čulík vede v rodném Táboře vinný bar a pivnici, chystá pekárnu a suroviny kupuje od malých farmářů, aby přispěl ke zlepšení stavu české krajiny.
Nejlepší pizza v pražských Nuslích? Peče ji Ital v přenosné troubě, Hawai ale nedělá
Francesco Gallucci si v Praze loni otevřel bistro Le Pizze di Frankie. Těsto na pizzu podle něj reaguje i na počasí a nechává ho odpočívat dva dny.
V osmnácti stopoval do Íránu, Indie mu změnila život. Dnes vede úspěšnou značku
Ostravský rodák Lukáš Matějček se měl stát policistou. Cestování po světě jej však inspirovalo k založení vlastního podnikání.
2:08
Pražská čokoláda chutná i Japoncům. Je mýtus, že se po ní kazí zuby, tvrdí výrobci
Petr Kovařík a Silvie Steinerová se svou značkou prémiové čokolády boří mýty, které o oblíbené pochutině panují. Třeba ten, že tmavší bývá vždy lepší.
Z instalatéra úspěšným gastropodnikatelem. Moji lidi mají plat jako v Praze, říká
Prohlédnout si
34 fotografií
Nové Monopoly fandí ženám. Ve hře víc vydělávají a hráči investují do podnikatelek
Hra Ms. Monopoly má upozornit na rozdíly v platech mužů a žen.
Předchozí
2
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama