To nejlepší z hudby 2017 aneb 30 desek, které si poslechněte ještě před koncem roku

Kultura Kultura
21. 12. 2017 6:30
Nestíháte sledovat, co zajímavého se děje v hudbě? Oslovili jsme publicisty, kteří mají sledování tvorby písničkářů, producentů a skladatelů v popisu práce, a zeptali se jich, která deska je letos nejvíc oslovila. Někteří zmínili jednu, jiní hned pět. Předložený výběr berte třeba jako místo, ze kterého se lze odrazit k dalšímu objevování.
Foto: Facebook hudebníka

A Crow Looked at Me (Mount Eerie)

Ondřej Bambas
Český rozhlas

Jednu z nejcitlivějších nahrávek A Crow Looked at Me natočil Phil Elverum, který vystupuje pod jménem Mount Eerie. Silná výpověď muže, který přišel o svou ženu a sám se musí postarat o dítě i svůj vlastní život. Moment, kdy se hudba od okolností vzniku oddělit nedá. Poslechněte si ho na Bandcampu

Melodrama od Lorde funguje skvěle jak v obýváku, tak z reproduktorů velkých hal. Opravdovou introvertní diskotéku ale dokázal nahrát Will Wiesenfeld, známý hlavně jako Baths, který vydal letos pod pseudonymem Geotic skvělé album Abysma.

Dvacet let po vydání OK Computer připomněli Radiohead zásadní rockovou desku povedenou reedicí. Podobný zvuk prosvítá společně s deset let starými nahrávkami The Shins nebo Cold War Kids i z debutu Skommel newyorské skupiny Imaginery Tricks.

 

Právě se děje

Další zprávy