Nejlepší bramborový salát? Bez salámu a s domácí majonézou, radí čeští šéfkuchaři

Petra Jansová Petra Jansová
Aktualizováno 23. 12. 2015 13:38
K českým Vánocům neodmyslitelně patří bramborový salát. Štědrovečerní klasika nechybí ani na stolech známých českých kuchařů. "Celý rok ho nejím a skutečně ho dělám jen na Vánoce, a to ho jím třeba i tři dny od rána do večera. Vánoce jsou pro mě vlastně bramborový salát," říká například porotce soutěže MasterChef Mirek Kalina. Nechte se inspirovat recepty slavných českých šéfkuchařů. Své tipy na ten zaručeně nejlepší bramborový salát prozradili Roman Vaněk, Miroslav Kalina nebe Roman Paulus.

K českým Vánocům neodmyslitelně patří bramborový salát. Štědrovečerní klasika nechybí ani na stolech známých českých kuchařů. "Celý rok ho nejím a skutečně ho dělám jen na Vánoce, a to ho jím třeba i tři dny od rána do večera. Vánoce jsou pro mě vlastně bramborový salát," říká například porotce soutěže MasterChef Mirek Kalina.

Nechte se inspirovat recepty slavných českých šéfkuchařů.  

Candát s čočkovým salátem v restauraci Alcron
Candát s čočkovým salátem v restauraci Alcron | Foto: archiv Alcron

Takto se vaří v Alcronu

Podle Romana Pauluse bramborový salát není typicky českou pochoutkou. Podobný pokrm měl možnost ochutnat zhruba před pěti lety v Dubaji.

"Na dva dny jsem tam zakotvil v japonské restauraci, kde se mě ujal tamní japonský šéfkuchař. Něco mi umíchal a pak mi to dal ochutnat jako velkou zvláštnost a pochoutku. V podstatě to byl náš bramborový salát. Japonci totiž tatarku znají velmi dobře," říká.

 

Právě se děje

Další zprávy