Nejlepší bramborový salát? Bez salámu a s domácí majonézou, radí čeští šéfkuchaři

Petra Jansová Petra Jansová
Aktualizováno 23. 12. 2015 13:38
K českým Vánocům neodmyslitelně patří bramborový salát. Štědrovečerní klasika nechybí ani na stolech známých českých kuchařů. "Celý rok ho nejím a skutečně ho dělám jen na Vánoce, a to ho jím třeba i tři dny od rána do večera. Vánoce jsou pro mě vlastně bramborový salát," říká například porotce soutěže MasterChef Mirek Kalina. Nechte se inspirovat recepty slavných českých šéfkuchařů. Své tipy na ten zaručeně nejlepší bramborový salát prozradili Roman Vaněk, Miroslav Kalina nebe Roman Paulus.

K českým Vánocům neodmyslitelně patří bramborový salát. Štědrovečerní klasika nechybí ani na stolech známých českých kuchařů. "Celý rok ho nejím a skutečně ho dělám jen na Vánoce, a to ho jím třeba i tři dny od rána do večera. Vánoce jsou pro mě vlastně bramborový salát," říká například porotce soutěže MasterChef Mirek Kalina.

Nechte se inspirovat recepty slavných českých šéfkuchařů.  

Foto: Vojtěch Marek

Pavel Sapík

Bramborový salát patří i k vánočním tradicím šéfkuchaře Terasa U Zlaté studně Pavla Sapíka.

"Doma si připravujeme jednak klasický s domácí majonézou, ale máme rádi i odlehčenější variantu, rakouský bramborový salát připravený z hořčice, okurkového láku, okurek a cibule. Uzeninu si do salátu v žádném případě nepřidáváme, to nemám rád,“ vysvětluje Sapík. 

 

Právě se děje

Další zprávy