Nejlepší bramborový salát? Bez salámu a s domácí majonézou, radí čeští šéfkuchaři

Petra Jansová Petra Jansová
Aktualizováno 23. 12. 2015 13:38
K českým Vánocům neodmyslitelně patří bramborový salát. Štědrovečerní klasika nechybí ani na stolech známých českých kuchařů. "Celý rok ho nejím a skutečně ho dělám jen na Vánoce, a to ho jím třeba i tři dny od rána do večera. Vánoce jsou pro mě vlastně bramborový salát," říká například porotce soutěže MasterChef Mirek Kalina. Nechte se inspirovat recepty slavných českých šéfkuchařů. Své tipy na ten zaručeně nejlepší bramborový salát prozradili Roman Vaněk, Miroslav Kalina nebe Roman Paulus.

K českým Vánocům neodmyslitelně patří bramborový salát. Štědrovečerní klasika nechybí ani na stolech známých českých kuchařů. "Celý rok ho nejím a skutečně ho dělám jen na Vánoce, a to ho jím třeba i tři dny od rána do večera. Vánoce jsou pro mě vlastně bramborový salát," říká například porotce soutěže MasterChef Mirek Kalina.

Nechte se inspirovat recepty slavných českých šéfkuchařů.  

Roman Vaněk, bramborový salát bez majonézy
Roman Vaněk, bramborový salát bez majonézy | Foto: archiv Poklady klasické české kuchyně

Bramborový salát podle Romana Vaňka

Bramborový salát, který doporučuje, se připravuje bez majonézy a jako příloha vídeňského řízku se na talíři objevil už v polovině 19. století. "Tradičně je dochucován vývarem a směsí vinného a lihového octa a jablečné šťávy, která mu dodává charakteristickou chuť," odkazuje na recept z jedné ze svých kuchařek.

 

Právě se děje

Další zprávy