Nejlepší bramborový salát? Bez salámu a s domácí majonézou, radí čeští šéfkuchaři

Petra Jansová Petra Jansová
Aktualizováno 23. 12. 2015 13:38
K českým Vánocům neodmyslitelně patří bramborový salát. Štědrovečerní klasika nechybí ani na stolech známých českých kuchařů. "Celý rok ho nejím a skutečně ho dělám jen na Vánoce, a to ho jím třeba i tři dny od rána do večera. Vánoce jsou pro mě vlastně bramborový salát," říká například porotce soutěže MasterChef Mirek Kalina. Nechte se inspirovat recepty slavných českých šéfkuchařů. Své tipy na ten zaručeně nejlepší bramborový salát prozradili Roman Vaněk, Miroslav Kalina nebe Roman Paulus.

K českým Vánocům neodmyslitelně patří bramborový salát. Štědrovečerní klasika nechybí ani na stolech známých českých kuchařů. "Celý rok ho nejím a skutečně ho dělám jen na Vánoce, a to ho jím třeba i tři dny od rána do večera. Vánoce jsou pro mě vlastně bramborový salát," říká například porotce soutěže MasterChef Mirek Kalina.

Nechte se inspirovat recepty slavných českých šéfkuchařů.  

Foto: Vojtěch Marek

Jiří Štift

Jiří Štift, šéfkuchař restaurace Spices v pražském Mandarin Oriental hotelu, radí při přípravě bramborového salátu držet se svých chutí. "Každý jsme zkrátka zvyklý na úplně jiný bramborový salát. Hlavní je, abychom si pochutnali, ale samozřejmě nesmíme zapomenout na kvalitní zeleninu, brambory a domácí majolku," říká. 

Radí se vyhnout kupované majonéze. "Ta umělohmotná přežije i atomovou válku. To je jako šváb," dodává.

 

Právě se děje

Další zprávy