Nejlepší bramborový salát? Bez salámu a s domácí majonézou, radí čeští šéfkuchaři

Petra Jansová Petra Jansová
Aktualizováno 23. 12. 2015 13:38
K českým Vánocům neodmyslitelně patří bramborový salát. Štědrovečerní klasika nechybí ani na stolech známých českých kuchařů. "Celý rok ho nejím a skutečně ho dělám jen na Vánoce, a to ho jím třeba i tři dny od rána do večera. Vánoce jsou pro mě vlastně bramborový salát," říká například porotce soutěže MasterChef Mirek Kalina. Nechte se inspirovat recepty slavných českých šéfkuchařů. Své tipy na ten zaručeně nejlepší bramborový salát prozradili Roman Vaněk, Miroslav Kalina nebe Roman Paulus.

K českým Vánocům neodmyslitelně patří bramborový salát. Štědrovečerní klasika nechybí ani na stolech známých českých kuchařů. "Celý rok ho nejím a skutečně ho dělám jen na Vánoce, a to ho jím třeba i tři dny od rána do večera. Vánoce jsou pro mě vlastně bramborový salát," říká například porotce soutěže MasterChef Mirek Kalina.

Nechte se inspirovat recepty slavných českých šéfkuchařů.  

Foto: Vojtěch Marek

Jan Punčochář

Bramborový salát je podle Jana Punčocháře zvláštní specifikum. Šéfkuchař Grand Cru tvrdí, že salát by měl být ze své podstaty lehkým jídlem, což se ovšem u tohoto říct nedá.

"U nás má ale velkou tradici lahůdkářství obecně, a tak v naší kuchyni majonézových salátů najdeme nepřeberně. Já sám příliš na klasický bramborový salát nejsem, ale když už ho  připravuji, tak zásadně s domácí poctivou majonézou z kvalitního řepkového oleje," říká.

 

Právě se děje

Další zprávy