Michelinské restaurace nejsou pro snoby. V Asii získalo hvězdu bistro za kuře s rýží za 45 korun

Petra Jansová Petra Jansová
1. 8. 2016 9:00
Michelinskou hvězdou se už dávno nepyšní pouze luxusní restaurace. Před pár lety zaznamenali odborníci na gastronomii snahu michelinských komisařů o změnu trendu. V prestižním průvodci lze v současnosti najít nejenom vesnické hospody, ale i restaurace vysoko v horách, stejně jako bary. Naposledy získaly hvězdu i dvě pouliční bistra v Singapuru.
Tsuta
Tsuta | Foto: Instagram Tsuta

Tsuta

Malá restaurace Tsuta v Tokiu nabízí pouze devět míst k sezení. Tamní specialitou je tradiční nudlová polévka ramen. V Japonsku jde o velmi rozšířený pokrm, který má kořeny v čínských nudlích.

Ramen je všeobecně vnímaná jako pokrm rychlého občerstvení. Objevují se ale i restaurace, které ji nabízí v gurmánské verzi. V Tsutu vyjde miska polévky v přepočtu na 170 až 250 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy