I výstavu je možné vidět on-line. České galerie se přizpůsobují nové situaci

Magdalena Čechlovská Magdalena Čechlovská
17. 3. 2020 17:53
České galerie se snaží zůstat v kontaktu s návštěvníky. Některé už virtuální prohlídky zveřejnily, další je budou streamovat. Podívejte se, které výstavy jsou k vidění on-line.
Michaël Borremans: Spáč, 2007-2008, olej na plátně, 40 x 50 cm
Michaël Borremans: Spáč, 2007-2008, olej na plátně, 40 x 50 cm | Foto: Peter Cox/Courtesy Zeno X Gallery, Antwerp

Jako originál to nebude

Pražská Galerie Rudolfinum chystá obohacení svých webových stránek. "Pokusíme se zpřístupnit výstavy pomocí předem natočených materiálů, především rozhovorů s umělci a kurátorem, jak na webu galerie, tak i na sociálních sítích. Nicméně prohlídka výstavy, tedy originálních děl, to nebude. V tomto ohledu je návštěva galerie nezastupitelná, třeba na rozdíl od nahrávek hudby," vysvětluje ředitel galerie Petr Nedoma.

Podle něho kvůli zápůjčkám také nebude možné prodloužení dvou aktuálních výstav belgických umělců Michaëla Borremanse a Davida Claerbouta.

"Připravujeme raději následující výstavu s názvem Unplugged, která by měla začít 29. dubna, ale můžeme bez narušení následujícího programu její zahájení posunout i o měsíc," upřesňuje Nedoma. Podle něho současná situace ukázala nečekaný vedlejší efekt toho, že Galerie Rudolfinum díky mecenáši už na několikátou výstavu nevybírá vstupné. "Díky tomu nemáme žádné ztráty na příjmech ze vstupného," doplňuje ředitel.

 

Právě se děje

Další zprávy