I výstavu je možné vidět on-line. České galerie se přizpůsobují nové situaci

Magdalena Čechlovská Magdalena Čechlovská
17. 3. 2020 17:53
České galerie se snaží zůstat v kontaktu s návštěvníky. Některé už virtuální prohlídky zveřejnily, další je budou streamovat. Podívejte se, které výstavy jsou k vidění on-line.
Jiří David při virtuální prohlídce svých děl v galerii DOX.
Jiří David při virtuální prohlídce svých děl v galerii DOX. | Foto: Centrum současného umění DOX

Jiří David je tady

Centrum současného umění DOX v Praze nabízí prohlídku jedné ze svých aktuálních výstav na YouTube, kde si diváci v doprovodu umělce Jiřího Davida mohou prohlédnout jeho nejnovější malby vystavené pod názvem Jsem tady.

Stejný youtubový kanál nabízí ohlédnutí za již skončenými výstavami výtvarníka Petra Síse nebo architektky Evy Jiřičné, která ve videu přibližuje příběh točitého schodiště. Galerie ho vystavila vloni. "A ve videoprohlídce výstavou Art-Brut-All s medievalistkou Danielou Rywikovou lze hledat zajímavé spojitosti mezi středověkým a současným uměním," doplňuje mluvčí Doxu Hana Janišová.

Holešovické centrum umění má ještě veřejně přístupný videoarchiv speciálních programů na platformě Vimeo, kde jsou ke zhlédnutí literární diskuse v Gulliverovi, vzducholodi umístěné na střeše galerie, pravidelný kulatý stůl předních českých žurnalistů nazvaný (S)tisk doby nebo diskusní panel Data versus.

"S velkou pravděpodobností stávající výstavy maleb Jiřího Davida a projektů utopických měst Galegion, které realizovali studenti v ateliérech architekta Petra Hájka, prodloužíme," dodává mluvčí Janišová.

 

Právě se děje

Další zprávy