I výstavu je možné vidět on-line. České galerie se přizpůsobují nové situaci

Magdalena Čechlovská Magdalena Čechlovská
17. 3. 2020 17:53
České galerie se snaží zůstat v kontaktu s návštěvníky. Některé už virtuální prohlídky zveřejnily, další je budou streamovat. Podívejte se, které výstavy jsou k vidění on-line.
Marco Bello: Svatá rodina s malým Janem Křtitelem a sv. Rochem, jedno z děl zařazených do Top 100 ostravské galerie.
Marco Bello: Svatá rodina s malým Janem Křtitelem a sv. Rochem, jedno z děl zařazených do Top 100 ostravské galerie. | Foto: www.gvuo.cz

Šedou prodloužit nejde

Galerie výtvarného umění v Ostravě uvažuje o virtuálních prohlídkách výstav, které se v tamním Domě umění uskutečnily dřív. Týkat by se to konkrétně mohlo loňské přehlídky, jež představila české umění v mezinárodním kontextu ze sbírky Richarda Adama, dále přehlídky již nežijícího českého konceptuálního umělce Jána Mančušky založené na dvou dílech, které galerie zakoupila roku 2018, nebo výstavy sochaře Otto Gutfreunda.

Na stránkách ostravské galerie lze nyní vidět například práce zařazené do sekce Top 100. Část sbírky je také zahrnuta ve společném Registru sbírek výtvarného umění Promus, který spravuje Rada galerií České republiky.

Podle mluvčí galerie Jany Malášek Šrubařové se aktuální výstavy, například projekt Bedřichovický poledník od Kateřiny Šedé, prodlužovat nebudou. Musí dojít k výměně parket ve výstavním sále prvního patra Domu umění a následně již instalaci dalších výstav, a to současného malíře Josefa Bolfa a již nežijícího Pavla Nešlehy.

 

Právě se děje

Další zprávy