I výstavu je možné vidět on-line. České galerie se přizpůsobují nové situaci

Magdalena Čechlovská Magdalena Čechlovská
17. 3. 2020 17:53
České galerie se snaží zůstat v kontaktu s návštěvníky. Některé už virtuální prohlídky zveřejnily, další je budou streamovat. Podívejte se, které výstavy jsou k vidění on-line.
Peter Paul Rubens: Hlava Medusy, 1. čtvrt.. 17. stol.
Peter Paul Rubens: Hlava Medusy, 1. čtvrt.. 17. stol. | Foto: Moravská galerie v Brně

Muzejní noc až v červnu

Také Moravská galerie v Brně se snaží udržet zájem diváků prostřednictvím internetu. "Chtěli bychom připravit sérii videí, krátké komentáře kurátora expozice Brno, předměstí Vídně, které bychom umístili na sociální sítě," uvádí Michaela Paučo z Moravské galerie.

I ta má část uměleckých fondů digitalizovanou a veřejně přístupnou. Na internetu si lze detailně prohlédnout třeba slavný obraz Hlava Medusy od Petera Paula Rubense.

Než se také v Česku začal šířit nový typ koronaviru, Moravská galerie připravovala nové výstavy: koncem dubna chtěla otevřít projekt Rajlich 100, připomínající 100. výročí narození grafického designéra Jana Rajlicha, a retrospektivu skupiny Rafani. "Tyto výstavy s největší pravděpodobností budeme odkládat na květen. Také Brněnská muzejní noc, jejíž je Moravská galerie garantem a která měla začít v polovině května, bude odložena na červen," dodává Michaela Paučo.

 

Právě se děje

Další zprávy