40 nejočekávanějších filmů roku 2024: Gladiátor 2, nový Pán prstenů či druhý Joker

Kultura Kultura
Aktualizováno 6. 1. 2024 18:12
Po roce poznamenaném stávkou scenáristů i herců vsadí Hollywood na jistotu. Nejen server Variety.com v těchto dnech zveřejnil seznam nejočekávanějších filmů roku 2024. Do kin přijdou pokračování sci-fi Duna, historického Gladiátora či komiksového Jokera, další příběhy ze světa Pána prstenů, Vetřelce a Šíleného Maxe nebo v případě českých biografů novinky režisérů Jiřího Mádla a Ivana Zachariáše.
Kingsley Ben-Adir jako Bob Marley.
Kingsley Ben-Adir jako Bob Marley. | Foto: Chiabella James

Bob Marley: One Love

Režie: Reinaldo Marcus Green, česká premiéra 15. února

Hned několik světových serverů včetně časopisu Time do svého výběru nejočekávanějších filmů roku 2024 řadí životopis reggae zpěváka Boba Marleyho. Toho ztvární sedmatřicetiletý Kingsley Ben-Adir, který na sebe upozornil rolí amerického bojovníka za lidská práva Malcolma X ve snímku Noc v Miami a naposledy zosobnil jednoho z Kenů v letním hitu Barbie.

Režie se ujal Reinaldo Marcus Green, autor filmu Král Richard: Zrození šampiónek, za nějž Will Smith získal hereckého Oscara. Novinka vznikala ve spolupráci s Marleyho rodinou a měla by pokrýt všechny zásadní momenty hudebníkova života včetně incidentu z roku 1976, kdy přežil pokus o atentát, až po jeho smrt v roce 1981. Marley podlehl rakovině ve věku 36 let.

 

Právě se děje

Další zprávy