Struny podzimu: Přijedou otec minimalismu Riley, producent U2 nebo flamenkový virtuos Tomatito

Kultura Kultura
29. 5. 2018 9:05
Dvaaosmdesátiletý průkopník americké minimal music Terry Riley, zpěvačka Lizz Wrightová, klavírista Michel Camilo s flamenkovou hvězdou Tomatitem nebo Daniel Lanois, producent slavných desek U2 a Boba Dylana, vystoupí na letošních Strunách podzimu. Festival, který začínal na Pražském hradě za éry Václava Havla, letos chystá 11 koncertů a jeden dvojkoncert. Podívejte se, co bude na programu.

Dagmar Voňková

4. listopadu, Divadlo Archa

Minulý měsíc sedmdesátiny oslavila písničkářka a kytaristka Dagmar Voňková. Festival Struny podzimu toto jubileum připomene zvláštním koncertem, při němž Voňkovou doprovodí speciálně sestavená kapela z předních českých jazzových muzikantů - účinkovat v ní budou kontrabasista Jiří Slavík, bubeník Miloš Dvořáček, saxofonista Marcel Bárta nebo violoncellistka a zpěvačka Dorota Barová.

"Paní Voňková možná trochu neprávem stojí stranou veřejného zájmu, účinkuje na malých pódiích. Jistě je to i tím, že komerčnímu rozměru své činnosti chvályhodně nikdy nepřikládala větší význam," podotýká člen dramaturgické rady festivalu Petr Ostrouchov, podle nějž by si tvorba Voňkové zasloužila větší prostor.

Koncert bude koncipován jako celoživotní průřez její tvorbou, počínaje prvními nahrávkami z 80. let až po současnost. Naposledy písničkářka vloni vydala kritikou vysoce ceněné album Hostina.

 

Právě se děje

Další zprávy