Struny podzimu: Přijedou otec minimalismu Riley, producent U2 nebo flamenkový virtuos Tomatito

Kultura Kultura
29. 5. 2018 9:05
Dvaaosmdesátiletý průkopník americké minimal music Terry Riley, zpěvačka Lizz Wrightová, klavírista Michel Camilo s flamenkovou hvězdou Tomatitem nebo Daniel Lanois, producent slavných desek U2 a Boba Dylana, vystoupí na letošních Strunách podzimu. Festival, který začínal na Pražském hradě za éry Václava Havla, letos chystá 11 koncertů a jeden dvojkoncert. Podívejte se, co bude na programu.
Nahrávka písně Água E Vinho pochází z poslední, dva roky staré společné desky Michela Camila s Tomatitem. | Video: Universal Music Spain

Michel Camilo & Tomatito

10. listopadu, Dvořákova síň Rudolfina

Letošní ročník Strun podzimu uzavře společné vystoupení dominikánského klavíristy Michela Camila a španělského virtuózního kytaristy Tomatita.

"Camilo je virtuózní pianista z karibské oblasti, Tomatito je ve flamenkové kytaře považován za jakéhosi následovníka zesnulého Paca de Lucii. V duu se oba tyto světy spojují," líčí umělecký ředitel festivalu Vilém Spilka.

Dvojice od roku 2000 natočila tři alba včetně dva roky staré nahrávky Spain Forever, jež akcentuje iberoamerický charakter jejich tvorby.

 

Právě se děje

Další zprávy