Struny podzimu: Přijedou otec minimalismu Riley, producent U2 nebo flamenkový virtuos Tomatito

Kultura Kultura
29. 5. 2018 9:05
Dvaaosmdesátiletý průkopník americké minimal music Terry Riley, zpěvačka Lizz Wrightová, klavírista Michel Camilo s flamenkovou hvězdou Tomatitem nebo Daniel Lanois, producent slavných desek U2 a Boba Dylana, vystoupí na letošních Strunách podzimu. Festival, který začínal na Pražském hradě za éry Václava Havla, letos chystá 11 koncertů a jeden dvojkoncert. Podívejte se, co bude na programu.

Daniel Lanois & Venetian Snares

1. listopadu, Divadlo Archa

Šestašedesátiletého amerického hudebníka Daniela Lanoise alespoň zprostředkovaně znají posluchači kapely U2 nebo Boba Dylana, jimž Lanois produkoval slavná alba - v případě U2 se podílel na nahrávkách The Joshua Tree nebo No Line on the Horizon, Dylanovi vytvořil desky Oh Mercy a Time Out of Mind.

Na letošních Strunách podzimu Lanois, jenž hraje "na vše od klavíru po lap steel kytaru", doprovodí kanadského muzikanta řečeného Venetian Snares. "Ten se od dětství zabývá zvuky, elektronickými hejblátky a krabičkami. Jejich společný pódiový set-up je velice složitý počtem drátů, nástrojů i generátorů zvuku," přibližuje umělecký ředitel festivalu Vilém Spilka.

Hudebníci letos vydali společné album nazvané jednoduše Venetian Snares x Daniel Lanois.

 

Právě se děje

Další zprávy