Ceny Anděl dostali Dusilová, Tata Bojs i Yzomandias, do síně slávy vstoupil Křesťan

Kultura Kultura
29. 5. 2021 22:55
Zpěvačka Lenka Dusilová se stala vítězkou sobotního udílení již 30. hudebních cen Anděl. Ze čtyř nominací za album Řeka proměnila tři. Dvě sošky si odnáší Robert Křesťan. Objevem se stala Kateřina Marie Tichá, nejlepším sólovým interpretem je 7krát3, skupinou roku pak Tata Bojs. O vítězích rozhodlo 435 akademiků, ceremoniálem vysílaným Českou televizí provázela zpěvačka Ewa Farna.
Ve skladbě Gréta z alba Honzíkova cesta hostuje finský kytarista Frode Barth. | Video: Kurtizány z 25. Avenue

Rock

Honzíkova cesta se jmenuje rockové album roku, které natočila pražská alternativní kapela Kurtizány z 25. Avenue. Existuje od roku 1989, její začátky jsou spojené se strahovským klubem 007. "To byla příjemná zpráva. Mockrát děkujeme. My jsme sem vůbec jít nechtěli," řekli a poděkovali všem od rodičů po děti. "A všem členům kapely, která to přežila 30 let a kteří už v té kapele nehrajou. Lidi, věřte v rock'n'roll, buďte na sebe vlídní," vzkázali.

Začátkem tisíciletí členové Kurtizán z 25. Avenue na několik let přerušili činnost, od roku 2009 opět koncertovali a v polovině uplynulé dekády obměnili sestavu. Honzíkova cesta, vydaná vloni v listopadu, je jejich sedmé studiové album.

 

Právě se děje

Další zprávy