Ceny Anděl dostali Dusilová, Tata Bojs i Yzomandias, do síně slávy vstoupil Křesťan

Kultura Kultura
29. 5. 2021 22:55
Zpěvačka Lenka Dusilová se stala vítězkou sobotního udílení již 30. hudebních cen Anděl. Ze čtyř nominací za album Řeka proměnila tři. Dvě sošky si odnáší Robert Křesťan. Objevem se stala Kateřina Marie Tichá, nejlepším sólovým interpretem je 7krát3, skupinou roku pak Tata Bojs. O vítězích rozhodlo 435 akademiků, ceremoniálem vysílaným Českou televizí provázela zpěvačka Ewa Farna.
Na Yzomandiasově tracku Amnezia z alba Prozyum se podíleli Nik Tendo a Smack. | Video: Milion+

Rap

Rapovou nahrávkou roku se stalo Prozyum od Yzomandiase, rapera spjatého s kolektivem Milion+. Jmenuje se podle smyšlené drogy ze sci-fi filmu Equilibrium.

Hudebník, vlastním jménem Jakub Vlček, se díky drsným textům a modernímu zvuku stal hvězdou mezi mladým publikem. "Yzomandias patří mezi nejdůležitější tuzemské postavy žánru posledního desetiletí, vede úspěšné vydavatelství, vyprodává koncerty, jeho videa na YouTube mívají pravidelně několikamilionová zhlédnutí," napsal o něm v časopisu Respekt kritik Pavel Turek.

Podle něj je Yzomandias charismatický a technicky všestranný raper, který zvládá tvrdost, rychlou kadenci, mumlání i melodické zacházení se slovem.

Yzomandias se předávání Andělů nezúčastnil, vyjádření zveřejní na sociálních sítích.

 

Právě se děje

Další zprávy