Ceny Anděl dostali Dusilová, Tata Bojs i Yzomandias, do síně slávy vstoupil Křesťan

Kultura Kultura
29. 5. 2021 22:55
Zpěvačka Lenka Dusilová se stala vítězkou sobotního udílení již 30. hudebních cen Anděl. Ze čtyř nominací za album Řeka proměnila tři. Dvě sošky si odnáší Robert Křesťan. Objevem se stala Kateřina Marie Tichá, nejlepším sólovým interpretem je 7krát3, skupinou roku pak Tata Bojs. O vítězích rozhodlo 435 akademiků, ceremoniálem vysílaným Českou televizí provázela zpěvačka Ewa Farna.
Titulní skladba Hope z alba Tomáše Lišky a projektu Invisible World. | Video: Invisible Records

Jazz

V jazzové kategorii porotci ocenili Hope, nejnovější nahrávku kontrabasisty Tomáše Lišky s projektem Invisible World. "Děkuju moc. Jsem trochu vyvedený z míry, protože za těch 11 let nebo jak je to dlouho, co píšu muziku, jsem se stal notorickým sběračem nominací. Teď je to trochu nová role," glosoval Liška fakt, že každá z jeho pěti desek byla navržená na Anděla.

Mezinárodní sestavu, která již vystoupila na festivalech v Evropě, Africe či Japonsku, tvoří srbský akordeonista Nikola Zarić, turecký houslista Efe Turumtay a český bubeník Kamil Slezák. Album vznikalo ve studiích Sono poblíž Prahy. "Deska Hope reflektuje takové období mého života, kdy jsem trochu přemýšlel o spoustě věcech a na jeho konci jsem zjistil, že to, co dělám, asi budu dělat dál a že to za to stojí," řekl Liška a poděkoval spoluhráčům i své ženě.

 

Právě se děje

Další zprávy