Z jeho snů se staly noční můry. Do Varů přijíždí snílek Johnny Depp

Tomáš Stejskal Tomáš Stejskal
18. 8. 2021 13:32
Nejprve hrál obyčejného kluka ze sousedství nebo středoškoláka, který je ve skutečnosti detektivem. Johnny Depp, jenž nyní přijíždí na filmový festival v Karlových Varech, proslul spoluprací s režisérem Timem Burtonem i snímky jako Mrtvý muž nebo Strach a hnus v Las Vegas. A samozřejmě coby kapitán Jack Sparrow z Pirátů z Karibiku. V posledních letech však zažívá pád.
Johnny Depp ve loňském filmu Minamata. | Video: Metalwork Pictures

Hříšník v Karlových Varech

Podle některých kritiků by teď herce neměly zvát ani evropské festivaly, jako ten srpnový v Karlových Varech nebo zářijový ve španělském San Sebastiánu. "Pro nás je klíčové u hostů ve Varech, aby byli svázáni s filmy, které hrajeme. A také jsou to lidé, které dlouhodobě obdivujeme za volby, jež učinili během kariéry," reaguje programový ředitel festivalu Karel Och.

Depp do Karlových Varů přiveze dvě novinky. Jednak dokument o frontmanovi kapely The Pokes nazvaný Hrnec zlaťáků: Pár drinků se Shanem McGowanem, který produkoval. A pak svůj zatím poslední, loňský snímek Minamata. V něm ztvárnil skutečného novináře, jehož fotografie v 70. letech minulého století informovaly svět o otravě mnoha lidí jedovatou rtutí v japonské chemické továrně.

 

Právě se děje

Další zprávy