Z jeho snů se staly noční můry. Do Varů přijíždí snílek Johnny Depp

Tomáš Stejskal Tomáš Stejskal
18. 8. 2021 13:32
Nejprve hrál obyčejného kluka ze sousedství nebo středoškoláka, který je ve skutečnosti detektivem. Johnny Depp, jenž nyní přijíždí na filmový festival v Karlových Varech, proslul spoluprací s režisérem Timem Burtonem i snímky jako Mrtvý muž nebo Strach a hnus v Las Vegas. A samozřejmě coby kapitán Jack Sparrow z Pirátů z Karibiku. V posledních letech však zažívá pád.
Johnny Depp ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít, 2016. | Video: Warner Bros. Pictures

Fantastické zvíře a jeho pád

Depp svými filmy dle odhadů vydělal okolo 650 milionů dolarů. Většina z těch peněz je ale pryč. Herec se dlouze soudil s lidmi, kteří mu spravovali majetek, s bratry Robertem a Joelem Mandelovými. Ti zásadně odmítají jakákoli pochybení. Podle nich byl naopak kompulzivně utrácející herec schopen přijít až o dva miliony dolarů měsíčně, z toho 30 tisíc dolarů jen za víno.

Deppa jeho tehdejší manželka Amber Heardová obvinila, že na ni opakovaně vztáhl ruku. On to popírá. Londýnský soud však odmítl jeho žalobu proti bulvárnímu deníku The Sun, který Deppa označil za "někoho, kdo mlátí manželky". Kromě těchto a finančních potíží herec prožívá i kariérní krizi. V mnoha filmech byl už jen stínem sebe sama a z poslední velké role padoucha v rodinné sérii Fantastická zvířata byl nucen odstoupit právě kvůli těmto prohřeškům.

 

Právě se děje

Další zprávy