Z jeho snů se staly noční můry. Do Varů přijíždí snílek Johnny Depp

Tomáš Stejskal Tomáš Stejskal
18. 8. 2021 13:32
Nejprve hrál obyčejného kluka ze sousedství nebo středoškoláka, který je ve skutečnosti detektivem. Johnny Depp, jenž nyní přijíždí na filmový festival v Karlových Varech, proslul spoluprací s režisérem Timem Burtonem i snímky jako Mrtvý muž nebo Strach a hnus v Las Vegas. A samozřejmě coby kapitán Jack Sparrow z Pirátů z Karibiku. V posledních letech však zažívá pád.
Johnny Depp na archivním snímku z festivalu v Cannes.
Johnny Depp na archivním snímku z festivalu v Cannes. | Foto: Shutterstock

Interview s vlastními démony

V roce 2018 herec poskytl obsáhlý rozhovor časopisu Rolling Stone, který se proměnil v třídenní jízdu plnou vína, hašiše a upřímnosti. V jejím průběhu Depp, jinak se spíše stranící médií a přílišné pozornosti, odhalil mnohé o sobě, své minulosti a finančních i osobních potížích.

Vyrůstal s matkou, jež byla neustále pod vlivem barbiturátů, rodina se stěhovala snad čtyřicetkrát. Matku, pracující dvojité směny, Depp zbožňoval. Navzdory tomu, že - jak řekl na jejím pohřbu v roce 2016 - to "byla možná ta nejprotivnější ženská, jakou jsem kdy poznal".

Za první peníze vydělané seriálem Jump Street 21 jí koupil dům. Ale vzápětí si pořídil motorku Harley-Davidson z roku 1940 a luxusem se obklopoval i nadále. Možná aby se odměnil za všechny ty roky, kdy neměl nic, kdy se snažil prorazit a bydlel na tak laciném místě, že jedním z jeho mnoha spolubydlících byl svrab.

 

Právě se děje

Další zprávy