reklama
gastronomie
Roman Paulus otevřel v Olomouci kantýnu. Jídlo tu stojí šestkrát méně než v Alcronu
Šéfkuchař před dvěma lety odešel z Alcronu a rozhodl si otevřít svůj podnik v Olomouci. Moderní kantýnu nedaleko centra provozuje od listopadu.
Chleba se solí za 120 korun. Vracíme se k tradici, lidé to ocení, říká český pekař
Prohlédnout si
20 fotografií
Jídlo ze stánku povýšil na zážitek. S grilovanými kuřaty si hraje jako v nóbl podniku
Prohlédnout si
20 fotografií
Ital v Nuslích vyrábí mozzarellu z českého mléka. Říkali, že jsem se zbláznil, tvrdí
Prohlédnout si
22 fotografií
Kapr je maso budoucnosti. Češi ho jedí jen na Vánoce, chci to změnit, říká podnikatel
Prohlédnout si
18 fotografií
Koprovka zaujala michelinské kritiky. Hosté se po ní můžou utlouct, říká šéfkuchař
Pražský podnik The Eatery vsází na českou klasiku, jako je koprovka nebo bůček. Všimli si jej i michelinští hodnotitelé.
Sehnat v Česku vietnamské kuchaře je těžké, lidí je v gastru málo, tvrdí bratři Taové
Giang a Khanh Taové otevřeli v roce 2014 první restauraci ve Stodůlkách. Letos otevřeli podnik na Brumlovce, kam se za gastrozážitky dosud nejezdilo.
Ňam ňam. V Kladně mají druhou nejlepší zmrzlinu v Evropě. Dělají ji z českých hrušek
„Jednu vítěznou, prosím,“ slýchávají teď Březinovi často ve své kladenské kavárně Ňam Ňam Cafe. Jejich hrušková zmrzlina je druhá nejlepší v Evropě.
Snídáte sladké cereálie? Dejte si radši pizzu, ta je lepší, tvrdí výživová poradkyně
"Pizza se sýrem je vyvážená na sacharidy, proteiny i tuky. Sladké cereálie s nízkotučným mlékem obsahují hodně jednoduchého cukru," říká specialistka.
Nudle s kuřecím za 50 korun. Slavný stánek v Singapuru přišel o michelinskou hvězdu
Z pouličního kuchaře udělala prestižní gastronomická cena hvězdu, která si otevřela restaurace v Thajsku nebo na Filipínách.
Špinavý "Smícháč" oživil market vystavěný za 35 dní. Má záchody pro třetí pohlaví
Prohlédnout si
22 fotografií
Mladý pár oživil koupaliště v Lulči. Přepálený tuk vyměnil za Asii, Duo Jamaha za PSH
Prohlédnout si
23 fotografií
Chyběly mu klasické burgery, začal dělat vlastní. Češi na ně stáli i hodinu ve frontě
"Vždycky jsem snil o tom, mít vlastní bar, ale začít s burgery mi přišlo jednodušší," tvrdí 29letý Petr Návrat, majitel Burgermana.
Dělal si legraci z food blogerů, až se jedním z nich stal. Pořád mám rád párky, říká
Instagramový kanál Taste of Red vznikl z recese, přesto byl Dvořák oceněn v kategorii Objev soutěže Food blog roku. Na párek a colu nedá dopustit.
Pražské bistro dělá jedny z nejlepších burgerů v Evropě. Skončilo v první dvacítce
Vinohradské bistro Dish se umístilo na 16. příčce žebříčku nejlepších evropských burgráren, který pravidelně vyhlašuje cestovatelský web Big 7 Travel.
0:57
Vývar ze psa je nejlepší na výdrž, doporučuje psí maso Korejská ústřední televize
Jako nejlepší stravu pro nejteplejší letní dny Korejská ústřední televize doporučuje silný vývar z psího masa.
"Lunetici z Ameriky" oživili mrtvá místa v Praze. Sází na malý prostor a dobré kafe
Prohlédnout si
23 fotografií
Nejlepší kebab v Praze dělá ve stánku v Podolí. Turecké recepty si překládá na Googlu
Prohlédnout si
15 fotografií
Facebook gdaňského soudu převzali neznámí uživatelé. Dávají na něj příspěvky o vaření
Převzatou stránku nadále spravuje kdosi z Indonésie, upozornila zpravodajská televize TVN 24.
Z rodičů jsou zmrzlináři. Nechtěli dětem kupovat nanuky plné éček, tak vyrábí vlastní
Jakub a Lenka Hnidákovi si v Praze otevřeli prodejnu s poctivými domácími nanuky Lunar. "Na prvních vzorcích jsme si skoro vylámali zuby," smějí se.
Předchozí
4
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama