reklama
gastronomie
Podniky v Praze jsou drahé, říká duo, které do nich vodí turisty. Teď otevře vlastní
Manželé Jan Valenta a Zuzana Daňková, známí jako Taste of Prague, dnes patří mezi gastronomické guru a jejich tipy sledují desítky tisíc lidí.
Na velkou gastronomii není doba, běžný Čech 800 korun za jídlo nedá, říká podnikatel
Zatímco někteří provozovatelé podniky uzavřeli, v pražských Košířích se v půlce září otevřela nová restaurace Euphemia.
Japonské pekařství prodalo omylem plastové imitace zákusků. Prodavač je nepoznal
Plastové pečivo vypadalo tak věrohodně, že ani zaměstnanec pekařství nepoznal, že jde o napodobeniny.
Obdivuju všechny šéfkuchaře, situace v gastru je kvůli cenám žalostná, říká Besky
Rozhovor s vítězkou soutěže MasterChef o její nové kuchařce, Zdeňku Pohlreichovi i nelehké situace v gastronomii.
Další restaurace, které dal Pohlreich tři hvězdičky, končí. Kvůli energiím
Kvůli neúnosným nákladům zavírá další proslulá restaurace. Hodonínská hospoda Westy se proslavila v pořadu Ano, šéfe!
Brňané získali gastronomického Oscara za ryby. "Ocenění nás vystřelilo z bot," říkají
Klára a Stanislav Trnečkovi si po několikaletém pobytu na Islandu založili vlastní podnikání a v centru Brna udí ryby studeným kouřem.
"Losos je mořské prase." Kuchař roku Čížek raději candáta na šalvěji a za lepší cenu
Prohlédnout si
15 fotografií
Bistro na zámku. V Rychnově ho otevřela bývalá vládní letuška, peče tu sachr s pepřem
Prohlédnout si
21 fotografií
Na jejich bůček se v Brně stojí fronty. Do žemle dávají i svíčkovou na smetaně
Prohlédnout si
15 fotografií
Chtěla být zubařkou, stala se cukrářkou. Makronky od Mlsné holky zná celé Brno
Prohlédnout si
15 fotografií
Z Laosu do Prostějova. V Asii si vysnili kavárnu, na Moravě patří k nejoblíbenějším
Mladý pár se během cesty po Asii nadchl pro myšlenku vlastní kavárny. Dnes mají jeden z nejoblíbenější podniků na Moravě.
Potkali se na dovolené, dnes spolu vaří tuniskou kuchyni podle rodinných receptů
Prohlédnout si
16 fotografií
Ukrajinský šéfkuchař otvírá v Londýně bistro. Zaměstná v něm válečné uprchlíky
Ukrajinský šéfkuchař Yurii Kovryzhenko otevře v luxusní londýnské čtvrti Chelsea bistro s borščem i specialitami z fermentované zeleniny a ovoce.
Zmrzlinový krámek na Bruntálsku je hitem, na burčákovou či pivní se tu stojí fronty
Prohlédnout si
21 fotografií
Čokoláda Lidka vyhrála zlatou medaili. Zájem je obří, býváme vyprodaní, tvrdí manželé
Kutnohorská čokoláda Lidka získala v mezinárodní soutěži International Chocolate Awards čtyři bronzové, tři stříbrné a jednu zlatou medaili.
Fotky jako z jiného světa. Tak si dříve letecké společnosti hýčkaly cestující
Prohlédnout si
49 fotografií
Nejlepší šéfkuchařka roku má v menu i larvy. Gastronomie může změnit svět, tvrdí
Devětapadesátiletá ekonomka zařazuje na menu své restaurace také tradiční kuchyni domorodých národů, v níž se objevují i mravenci či larvy a ryby.
Ukrajinská úřednice vaří v Pražské tržnici: Vracet se nechci, ale bydlení je tu drahé
Prohlédnout si
15 fotografií
Tvarůžky nemusí smrdět, dokazuje cukrárna v Lošticích. Peče slané kremrole i větrníky
Prohlédnout si
15 fotografií
Roman Paulus otevřel v Olomouci kantýnu. Jídlo tu stojí šestkrát méně než v Alcronu
Šéfkuchař před dvěma lety odešel z Alcronu a rozhodl si otevřít svůj podnik v Olomouci. Moderní kantýnu nedaleko centra provozuje od listopadu.
Předchozí
3
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama