Ceny Anděl: Desku roku natočil Stypka, uspěli Ewa Farna nebo Smack

Kultura Kultura
27. 4. 2022 23:07
Nejlepší loňské album vydal hudebník, který z roku 2021 zažil jen deset dnů. Písničkář David Stypka zemřel 10. ledna jedenačtyřicetiletý, po dvou letech boje s rakovinou slinivky, na komplikace spojené s nemocí covid-19. Jeho posmrtná deska Dýchej tuto středu získala tři ceny Anděl včetně té pro album roku. Stypka byl též vyhlášen nejlepším sólovým interpretem. Skladbou roku je jeho song Farmářům.
Videoklip ke skladbě Bylo nebylo od Annet X. | Video: Annet X

Annet X

Videoklipem roku je Bylo nebylo od Annet X, výrazné tváře mladé české R&B a hiphopové scény. Upozornila na sebe nejprve spoluprací se zpěvákem Benem Cristovaem a následně debutovou deskou nazvanou Až budu velká, chci být Aneta Charitonová.

Vítězné video má na YouTube přes 70 tisíc zhlédnutí, natočil ho Jaroslav Moravec. "Podstatnou část dětství jsem strávil na chatě. Bývají to kouzelná místa, stará a barvitá," popsal režisér, jak kvůli natáčení hledal staré chaty postavené před druhou světovou válkou nebo v 50. a 60. letech.

"Moc si toho vážím, wow, děkuju," řekla ve středu Annet X. "Přebírám to tady hlavně pro Jaroslava Moravce, který je právě v Africe a něco točí, stejně jako kameramanka. Ta vám vzkazuje, abychom dále všichni tvořili krásné věci," doplnila. Sklidila potlesk.

 

Právě se děje

Další zprávy