Ceny Anděl: Desku roku natočil Stypka, uspěli Ewa Farna nebo Smack

Kultura Kultura
27. 4. 2022 23:07
Nejlepší loňské album vydal hudebník, který z roku 2021 zažil jen deset dnů. Písničkář David Stypka zemřel 10. ledna jedenačtyřicetiletý, po dvou letech boje s rakovinou slinivky, na komplikace spojené s nemocí covid-19. Jeho posmrtná deska Dýchej tuto středu získala tři ceny Anděl včetně té pro album roku. Stypka byl též vyhlášen nejlepším sólovým interpretem. Skladbou roku je jeho song Farmářům.
Annabelle se do Eurovize přihlásila s klipem Runnin' Out Of F* Time. | Video: Universal Music

Objev roku: Annabelle

Objevem roku se stala zpěvačka Annabelle, vlastním jménem Anna Žitniková, jejímiž poznávacími znameními jsou silné rádiové singly, žlutá barva a "tetovačky" na obličeji. Se singlem Runnin' Out Of F* Time usilovala o to, aby zastupovala Česko v soutěži Eurovize. Neuspěla, zato tuto středu dostala svého prvního Anděla.

"Díky výraznému hlasu, perfektní angličtině, přímočarým písním s neotřelým zvukem a výrazné image se její jméno déle než rok skloňuje mezi největšími nadějemi české scény," napsalo vloni Aktuálně.cz o Annabelle.

Ta se v průběhu večera představila naživo, vystoupila se zpěvákem Benem Cristovaem, raperem Steinem27 a producentem Fiedlerskim. Začali svým kolektivním singlem Pápá, do nějž následně Annabelle zavěšená vzhůru nohama na lanu u stropu Veletržního paláce vstoupila se svým Runnin' Out Of F* Time.

Krátce nato se Annabelle na jeviště vrátila pro Anděla za objev roku. Na podpatcích byla tak vysoká, že jí pořadatelé museli upravit mikrofon. "Upřímně jsem to nečekala, děkuju moc všem, co mi pomáhají a stojí při mě," řekla a vyjmenovala několik spolupracovníků. "Všichni o sobě pochybujeme. Tenhle track byl pro mě způsob, jak najít novou cestu, vykašlat se na metafory a prostě říct, jak to je," prohlásila.

 

Právě se děje

Další zprávy