Z jeho snů se staly noční můry. Do Varů přijíždí snílek Johnny Depp

Tomáš Stejskal Tomáš Stejskal
18. 8. 2021 13:32
Nejprve hrál obyčejného kluka ze sousedství nebo středoškoláka, který je ve skutečnosti detektivem. Johnny Depp, jenž nyní přijíždí na filmový festival v Karlových Varech, proslul spoluprací s režisérem Timem Burtonem i snímky jako Mrtvý muž nebo Strach a hnus v Las Vegas. A samozřejmě coby kapitán Jack Sparrow z Pirátů z Karibiku. V posledních letech však zažívá pád.
Johnny Depp ve filmu Strach a hnus v Las Vegas, 1998. | Video: Universal Pictures

Strach a hnus v Las Vegas

Tak moment, neměl tu hlavní roli hrát Johnny Depp? říkal si nejeden divák při prvních scénách snímku Terryho Gilliama Strach a hnus v Las Vegas. K nepoznání proměněný Depp zde hraje autora knižní předlohy Huntera S. Thompsona, novináře, který proslul metodou takzvané gonzo žurnalistiky. Tedy přístupem, jenž záměrně zahazuje objektivitu a středem pozornosti činí autora textu.

Právě takovými terči, které nikdy nezmizí z plátna, jsou ve filmu Depp a jeho kolega Benicio del Toro coby dva výstředníci cestující do Las Vegas za reportáží z proslulého pouštního motocyklového závodu.

Vybavení kufrem drog, kde nechybí snad žádná lidstvu známá substance, se noří do víru halucinací, paranoií a ujetých dobrodružství, k nimž mnohdy stačí pobyt na hotelovém pokoji. Neboť ten se pod náporem omamných látek může proměnit v naprosto cokoli.

Depp vybavený pleší, kloboukem, slunečními brýlemi a všudypřítomnou doutnající špičkou v koutku úst tu od dalšího režiséra s citem pro přebujelé obrazivo dostal možnost uniknout co nejdále od nudné každodennosti. Když skutečný Hunter S. Thompson zemřel, vynaložil Depp tři miliony dolarů na to, aby jeho popel vystřelil z děla do nebes.

 

Právě se děje

Další zprávy