Z jeho snů se staly noční můry. Do Varů přijíždí snílek Johnny Depp

Tomáš Stejskal Tomáš Stejskal
18. 8. 2021 13:32
Nejprve hrál obyčejného kluka ze sousedství nebo středoškoláka, který je ve skutečnosti detektivem. Johnny Depp, jenž nyní přijíždí na filmový festival v Karlových Varech, proslul spoluprací s režisérem Timem Burtonem i snímky jako Mrtvý muž nebo Strach a hnus v Las Vegas. A samozřejmě coby kapitán Jack Sparrow z Pirátů z Karibiku. V posledních letech však zažívá pád.
Krátký trailer z Deppova filmu Bojovník, 1997. | Video: Majestic Films

Bojovník

Poprvé a naposledy se stal scenáristou i režisérem. Drama Bojovník podle knihy Gregoryho McDonalda mělo premiéru roku 1997 na festivalu v Cannes a dostalo se mu velmi negativního přijetí. Depp jej nejen natočil, také ztvárnil potomka domorodých Američanů, který se zoufale pokouší zabezpečit sebe i rodinu.

Navzdory jeho přítomnosti, soundtracku od punkrockera Iggyho Popa a tomu, že šlo o jednu z posledních filmových rolí Marlona Branda, to byl takový propadák, že se v Americe ani nedostal do běžné distribuce.

Závažné téma života na okraji se mění v pomalou a přitom přetěžkanou sentimentální podívanou o poněkud zvrhlém sebeobětování, plnou prázdných symbolů a přemíry záběrů na protagonistovo tělo i tvář. Depp údajně přišel o dva miliony, které do snímku vložil, a značně ohrozil svou další kariéru.

 

Právě se děje

Další zprávy