Vítězové Oscarů a Českých lvů, Menšík pozpátku: čím si na internetu nahradit kino

Tomáš Stejskal Tomáš Stejskal
14. 3. 2020 11:33
Vyhlášení stavu nouze v České republice a nejnověji sobotní uzavření obchodů s výjimkou prodejen potravin, lékáren či drogerií vybízí k tomu, aby si člověk zkrátil čas sledováním on-line filmů a seriálů. Vybíráme to nejlepší, co lze momentálně vidět na českých i zahraničních placených videotékách nebo zdarma na YouTube.
Druhou řadu Sex Education lze sledovat na Netflixu. | Video: Netflix

Sex Education

Komediální seriál o sexualitě náctiletých také v aktuální druhé řadě na Netflixu pokračuje ve směsi citlivosti, stydlivosti a otevřenosti. Začíná hezky od podlahy, tedy spíše od stěny, kde jsou vystavené staré pornočasopisy. Pak se kamera vydává níže, k pichlavému kaktusu, jehož falický tvar korunují dva kulaté výběžky dole u kořene. Další střih na jiný předmět falického tvaru už nepotřebuje metafory: stan uprostřed chlapeckých trenýrek je přesně tím, čím se zdá být.

Hravé dílo se v první části točí okolo hrůzy z epidemie chlamydií na střední škole, kde se děj odehrává. A hrdina Otis - majitel onoho "stanu v trenýrkách" - už dávno překonal svou neschopnost masturbovat, jíž se trápil v první řadě.

Navzdory jasným barvám a schopnosti přirozeně oslovovat ty, o nichž vypráví, tedy teenagery, je Sex Education také vážný projekt, dotýkající se drogových závislostí i sexuálního obtěžování. Bez halasu a poprasku, o to je cennější.

 

Právě se děje

Další zprávy