Vítězové Oscarů a Českých lvů, Menšík pozpátku: čím si na internetu nahradit kino

Tomáš Stejskal Tomáš Stejskal
14. 3. 2020 11:33
Vyhlášení stavu nouze v České republice a nejnověji sobotní uzavření obchodů s výjimkou prodejen potravin, lékáren či drogerií vybízí k tomu, aby si člověk zkrátil čas sledováním on-line filmů a seriálů. Vybíráme to nejlepší, co lze momentálně vidět na českých i zahraničních placených videotékách nebo zdarma na YouTube.
Trailer z druhé řady seriálu Formula 1: Drive to Survive. | Video: Netflix

Formula 1: Drive to Survive

Druhá řada seriálu ze závodního prostředí, kterou lze právě sledovat na Netflixu, startuje s podobnou vervou jako ta první. A tentokrát už neodmítli účinkovat ani dva velcí hráči, bez kterých se úvodní řada musela obejít: Ferrari a Mercedes.

Jeden z nejadrenalinovějších sportovních seriálů je povinností pro milovníky závodů formule 1, ale jako dynamická oddychovka, nakukující do útrob jednotlivých týmů, zabere nejen na ně. Tvůrci těží ze samotné závodnické akce a chytře ji míchají s drobnými i většími dramaty, stejně jako s obyčejnými detaily dokreslujícími svět tohoto velkého sportovního byznysu.

Díky všudypřítomnosti kamer a mikrofonů pobaví některé průpovídky říkané s přirozeností člověka, který si neuvědomuje přítomnost kamer. Především ale zabírají příběhy z méně prominentních stájí formule 1. Podobně jako v první řadě se tu charismatem ohání manažer týmu Haas Günther Steiner.

"První závod v Austrálii je úžasný. Těšíte se na návrat. Je to asi jako na jaře, když vypustí krávy z chlévů a ty se mohou zbláznit," říká v první epizodě jezdec Haasu Kevin Magnussen o startovním závodu sezony Australian Grand Prix. Ten letošní byl nedávno zrušen kvůli obavám z koronaviru, tím spíše se nabízí užít si motory pracující na vysoké otáčky alespoň na obrazovce.

 

Právě se děje

Další zprávy