Vítězové Oscarů a Českých lvů, Menšík pozpátku: čím si na internetu nahradit kino

Tomáš Stejskal Tomáš Stejskal
14. 3. 2020 11:33
Vyhlášení stavu nouze v České republice a nejnověji sobotní uzavření obchodů s výjimkou prodejen potravin, lékáren či drogerií vybízí k tomu, aby si člověk zkrátil čas sledováním on-line filmů a seriálů. Vybíráme to nejlepší, co lze momentálně vidět na českých i zahraničních placených videotékách nebo zdarma na YouTube.
Druhou řadu seriálu K smíchu lze vidět na HBO. | Video: Showtime

K smíchu

V první řadě hořkého komediálního seriálu K smíchu Jim Carrey pod režijním dohledem Michela Gondryho shodil poustevnickou vizáž zarostlého askety filozofujícího o životě. Pod hladce oholenou tváří ale zůstalo něco té melancholie, s níž se komik potýkal.

Gumové kreace, jimiž proslul v 90. letech minulého století, jsou tentokrát skryté. Carrey se noří do role muže, který je ve světě showbyznysu nejmenší obchodní značkou v hodnotě 112 milionů dolarů a v civilním životě posmutnělým odloučeným manželem i truchlícím otcem.

Druhá řada, kterou lze opět sledovat na HBO, se rozjíždí v podobném duchu, přitom elegantněji mísí různé polohy a nálady. Producent a známý hračičkářský režisér Gondry režíroval dvě z deseti nových epizod, přičemž jedna se kompletně odehrává mezi loutkami. Přitom ztřeštěný barevný loutkový svět dětské zábavy, jemuž protagonista coby oblíbený hrdina Pan Pickles na televizních obrazovkách velí, v druhé řadě opět naráží na vážné strasti dospělého života, byť v celkově lehčím duchu.

 

Právě se děje

Další zprávy