Vítězové Oscarů a Českých lvů, Menšík pozpátku: čím si na internetu nahradit kino

Tomáš Stejskal Tomáš Stejskal
14. 3. 2020 11:33
Vyhlášení stavu nouze v České republice a nejnověji sobotní uzavření obchodů s výjimkou prodejen potravin, lékáren či drogerií vybízí k tomu, aby si člověk zkrátil čas sledováním on-line filmů a seriálů. Vybíráme to nejlepší, co lze momentálně vidět na českých i zahraničních placených videotékách nebo zdarma na YouTube.
Třetí řadu Westworldu začíná HBO vysílat v pondělí. | Video: HBO

Westworld

Ambiciózní směs westernu a sci-fi v první řadě vytvářela spletitý labyrint plný úvah o povaze vědomí a hranicích mezi člověkem a umělou inteligencí. Seriál o virtuálních zábavních parcích, kde lidé pro pobavení zotročují roboty, v druhé řadě ubral na vážnosti a přidal nová prostředí, kde si lidské i jiné bytosti mohou provádět nehezké věci. A zároveň se rozrostl natolik, že všemožné skoky v čase a nové nápady takřka nešlo usledovat.

S třetí řadou, která na HBO začíná toto pondělí 16. března, se pozornost tvůrců Jonathana Nolana a Lisy Joyové v mnohém mění. Diváky zavádějí také do světa mimo zábavní parky. A ukazuje se, že lidé zde mají život mnohdy nalinkovaný podobně jako naprogramovaní roboti. Alespoň to naznačuje příběh nového protagonisty Caleba, kterého ztvárnil Aaron Paul známý jako Jesse Pinkman z krimi seriálu Perníkový táta. Tady má opět příležitost zúročit svou schopnost hrát muže, jemuž se život bortí pod rukama.

Westworld je na začátku nové řady dekadentní, nablýskaný i praštěný. A opět si - v nových podobách - klade otázku, nakolik jsme svobodní. V duchu úvodního sloganu "free will is not free": svobodná vůle není zdarma.

 

Právě se děje

Další zprávy