Pro kina pandemie neskončila. Sony odkládá pokračování nové marvelovky

Reuters Kultura Reuters, Kultura
12. 8. 2021 22:12
Kvůli narůstajícímu počtu případů nakažených nemocí covid-19 ve Spojených státech odkládá studio Sony premiéru komiksového filmu Venom 2: Carnage přichází. Původně jej také česká kina měla začít promítat v polovině září, nakonec ho uvedou o měsíc později.
Na snímku z Venoma je Tom Hardy.
Na snímku z Venoma je Tom Hardy. | Foto: Sony

Ve filmu režiséra Andyho Serkise si Tom Hardy znovu zahraje novináře Eddieho Brocka, který se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. V novince ze světa komiksů Marvelu dále účinkují Woody Harrelson nebo Naomie Harrisová.

Hollywoodská studia v uplynulém roce a půl pravidelně odsouvala premiéry nejočekávanějších snímků v době, kdy se USA potýkaly s první a druhou vlnou pandemie. Kina byla tou dobou zavřená nebo fungovala jen v omezené kapacitě, zatímco studia potřebovala dostat do biografů co nejvíc lidí, aby se filmy s rozpočty často v hodnotě stovek milionů dolarů zaplatily. I velkorozpočtové tituly jako Black Widow od Disneyho nebo devátý díl Rychle a zběsile nakonec v kinech utržily méně, než se očekávalo před pandemií.

Od letošního podzimu si již kinematografický průmysl sliboval pozvolný návrat diváků. USA však v těchto týdnech zápasí s další vlnou pandemie způsobenou nakažlivější mutací viru zvanou delta. Filmová studia se obávají, že lidé se za nynější situace bojí chodit do kin. Nejnověji za očekáváními skončil komiksový film Sebevražedný oddíl, když za první víkend v USA utržil jen 26,2 milionu dolarů.

Podle serveru CNBC by odklad Venoma 2 mohl předznamenat další vlnu posouvání premiér. Časopis Forbes již spekuluje, že by se mohl zpozdit též animovaný Hotel Transylvánie: Transformánie, s nímž zatím kina počítají na 23. září.

První díl Venoma z roku 2018 s rozpočtem okolo 100 až 120 milionů dolarů celosvětově utržil 850 milionů dolarů. Vyprávěl o Brockově snaze odhalit veřejnosti skutečnou tvář vědce hraného Rizem Ahmedem. Odhodlání však přerostlo v posedlost, která Brockovi zlikvidovala kariéru a zničila vztah s přítelkyní hranou Michelle Williamsovou. Když pak Eddie vstřebal jeden z vědcových experimentů, mimozemšťana Venoma, zjistil, že disponuje nebezpečnými superschopnostmi.

"Venom má zvláštní náboj. Dovede oscilovat mezi hororem a komedií, mezi snímkem o superhrdinovi a superpadouchovi. Ubližuje mu však hodina naprosté vaty," napsal v recenzi kritik Tomáš Stejskal na Aktuálně.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy