Novinky na DVD: Jana Eyrová, Maska, Frajer Luke

Marie Dostálová
5. 12. 2011 17:37
Přinášíme vám přehled vybraných filmových novinek na DVD od sedmého prosince

Výběr filmů na DVD, které vycházejí 7. prosince

Aladin, Bratrstvo neohrožených, Dallas, Kovbojové a vetřelci, Mlha, Noc patří nám, Obhájce, Předčítač, Šéfové na zabití, Tři muži ve sněhu, Vražedné alibi, V žáru noci, Zrádce, Zrození Planety opic, 30 minut nebo méně

Představme si tři zajímavé filmové novinky, které vycházejí na DVD 7. prosince

Romantika podle románu

Příznivci romantických dramat by neměli minout Janu Eyrovou - filmovou adaptaci románu Charlotte Brontëové. Příběh se odehrává v 19. století, v němž sledujeme mladou Janu (Mia Wasikowska), která se stane na panství Edwarda Rochestera (Michael Fassbender) vychovatelkou. Mezi postavami vzplane láska, které však stojí v cestě překážka. Druhý celovečerní film Caryho Fukunagy je díky své hutné atmosféře a skvělým hereckým výkonům jednou z nejlepších adaptací. DVD pořídíte od 200 korun.

Zelený Jim Carrey

Celosvětově úspěšná komedie Maska (1994) získala Oscara za vizuální efekty. 97minutový film nyní poprvé vychází na DVD. Bláznivá komedie o smolařském úředníku Stanleym Ipkissovi, který získá masku, díky níž získává zvláštní schopnosti - a zcela se mu změní život, by neměla chybět v žádné filmotéce fanoušků, kteří mají rádi humor Jima Carreyho a jeho grimasy. DVD stojí dvě stě korun a obsahuje několik bonusů, např. komentář režiséra, komentář tvůrců, film o filmu: Návrat do Edge City nebo dokument Představujeme Cameron Diaz.

Frajer Paul Newman

Slavný americký film Frajer Luke (1967) s charismatickým Paulem Newmanem (nominace na Oscara) vypráví příběh Lukea Jacksona, nového vězně, který se snaží narušit stereotypní vězeňské pořádky svým pozitivním přístupem k životu. DVD obsahuje tyto bonusy: komentář historika/autora Newmanovy biografie Erica Laxe, nový dokument A Natural-Born World-Shaker: Jak se točil Frajer Luke, trailer. DVD s digitálně obnoveným obrazem a zvukem pořídíte od 199 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy