Recenze: Kovbojové a vetřelci nestojí ani za recenzi

Kamil Fila Kamil Fila
5. 9. 2011 15:40
Vše marné; i s Harrisonem Fordem a Danielem Craigem
Foto: Kultura

Recenze - Některé snímky jsou tak mdlé, bez energie a nápadů, že se mohou zaštiťovat jmény hvězd, velkým rozpočtem a zábavně střelenou premisou, a přesto jim není pomoci. Mezi ně patří i akční dobrodružná sci-fi Kovbojové a vetřelci, na níž je zajímavý skutečně jen název - a nic víc.

Harrison Ford hraje v adaptaci komiksu skoro-padoucha s okoralým srdcem, Daniel Craig málomluvného vyrýsovaného ranaře, Olivia Wilde další ze svých podivných sexy nelidských bytostí (viz Tron Legacy). Mihne se tu ve vedlejších rolích víc dobrých herců, které jste už viděli v menších a větších charakterních, ale i komediálních rolích: Sam Rockwell, Paul Dano, Adam Beach, Keith Carradine či Raoul Trujillo.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com


Všechno marné. Vyprávění se příliš málo vyžívá ve své brakovosti, což by mohla být jedna z cest k zábavě, natož aby se jednalo o cílenou parodii. Na svůj rozpočet 165 milionů dolarů snímek není ani dostatečně pompézní a spektakulární. Je zkrátka nijaký. Nelze o něm nic psát, protože jen proteče mezi prsty.

Nebo jedním uchem tam a druhým ven. Člověk si jen vzpomene na umírající děti v Africe, případně na hlášku „to muselo dát práce, a přitom taková blbost, že jo?"

Připadají vám tyto obrázky...

Foto: Kultura
Foto: Kultura
Foto: Kultura

 

 ...adekvátní tomuto?

Foto: Kultura
Foto: Kultura

 

A stačí vám tato "nahota" jako dráždidlo? Mně ne. A připadá mi, že tyhle dva týpky to taky nebavilo.

Foto: Kultura

Foto: Kultura

 

Kovbojové a vetřelci jsou totiž tak bezvýrazný a zbytečný film, že si nejen nezaslouží recenzi, ale dokonce ani parodie na ně nejsou vtipné, protože není na čem stavět - viz tento falešný trailer, v němž je jen vyměněná hudba.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy