zmrzlina

Na zmrzlinu do Tábora jezdí lidé z celého Česka, jedna z příchutí ohromila i Italy
2:32

Na zmrzlinu do Tábora jezdí lidé z celého Česka, jedna z příchutí ohromila i Italy

Jiří Hochman se v 90. letech učil cukrářskému řemeslu v Itálii, po návratu do Tábora rozjel rodinné zmrzlinářství a dnes patří k nejlepším v Česku.
Vědci: Zmrzlina a cereálie vás přivedou dřív do hrobu, jezte raději čerstvé suroviny

Vědci: Zmrzlina a cereálie vás přivedou dřív do hrobu, jezte raději čerstvé suroviny

Vyšší riziko obezity, vysokého krevního tlaku a rakoviny vykazují strávníci, kteří dávají přednost hotovkám, zmrzlině i cereálním tyčinkám.
Ital vyrobil zmrzlinu ze šnečího slizu, má pomoct léčit děti s rakovinou

Ital vyrobil zmrzlinu ze šnečího slizu, má pomoct léčit děti s rakovinou

Mazlavá šnečí hmota by mohla zlepšit trávení pacientům, kteří bojují s nádorovým onemocněním.
Za zmrzlinou a zákusky sem lidé jezdí stovky kilometrů. Cukrářka ze Zaječic nadchla i labužníky

Za zmrzlinou a zákusky sem lidé jezdí stovky kilometrů. Cukrářka ze Zaječic nadchla i labužníky

Jana Novotná si otevřela živnost cukrářky v zapadlé vesničce. Našli si ji tu nejen stálí zákazníci, ale i gastroodborníci.
Černá zmrzlina, čaj a levandulové dortíky. Profesor z Oxfordu vymyslel ideální jídlo do letadla.

Černá zmrzlina, čaj a levandulové dortíky. Profesor z Oxfordu vymyslel ideální jídlo do letadla.

Černá lékořicová zmrzlina, zelený čaj s levandulovými dortíky a křupavá sušenka s mořskými řasami. Z těchto ingrediencí se skládá zbrusu nové menu do…
Nejoriginálnější nanuky v Brně najdete v Praze. Rozpoutaly jsme nanukové šílenství, říkají autorky

Nejoriginálnější nanuky v Brně najdete v Praze. Rozpoutaly jsme nanukové šílenství, říkají autorky

Klára Eliášová a Soňa Borodáčová se před třemi lety v Brně pustily do výchovy nanukových gurmánů. Přišly nejen s neotřelými příchutěmi, ale také s…
Z ručně vyráběných nanuků udělala hit. Supermarketům je neprodá, lidé za nimi jezdí i 100 kilometrů

Z ručně vyráběných nanuků udělala hit. Supermarketům je neprodá, lidé za nimi jezdí i 100 kilometrů

Monika Pavlisová se s manželem vzdělává u italských mistrů a snaží se být ve zmrzlinářství o krok napřed. Na dotaz "A máte mrkvovou?" odpovídá kladně.
Štvalo ho, že v Česku není dobrá zmrzlina. Začal dělat vlastní a teď na ni jezdí lidé z celého světa

Štvalo ho, že v Česku není dobrá zmrzlina. Začal dělat vlastní a teď na ni jezdí lidé z celého světa

V čem tkví její kouzlo? Používají čerstvé suroviny a hlavně žádnou chemii.
Děti konzumují nadměrné množství sodíku. Mohou za to slané pochutiny, tvrdí vědci

Děti konzumují nadměrné množství sodíku. Mohou za to slané pochutiny, tvrdí vědci

Ve stravě dětí je příliš mnoho sodíku a naopak v ní chybí draslík. Kdo je na vině? Z velké části to jsou slané pochutiny.
Je vašemu psovi vedro? Kupte mu jitrnicovou zmrzlinu

Je vašemu psovi vedro? Kupte mu jitrnicovou zmrzlinu

Brémský zmrzlinář kromě toho nabízí i zeleninovou, hovězí či krůtí. Už se nemohl dívat na to, jak páníčkové kupují psům vanilkovou.
Nanuk versus zmrzlina: Někdy chemie, jindy kvalita

Nanuk versus zmrzlina: Někdy chemie, jindy kvalita

Co chutná lépe a jak poznat kvalitní zmrzlinu

Příběhy značek: Häagen-Dazs. Asi nejznámější nic

Víte, odkud pochází kelímek na české poměry poněkud dražší zmrzliny?